Råvarer: Oliepriserne stiger på svækket dollar men begrænses af corona

Udgivet den 24-07-2020  |  kl. 07:20  |  

Oliepriserne stiger fredag morgen, efter at den amerikanske dollar er faldet til det laveste niveau i næsten to år. Stigningerne begrænses dog af bekymringer omkring efterspørgslen som følge af det stigende antal bekræftede coronasmittede foruden spændinger mellem USA og Kina.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 43,48 dollar mod 43,35 dollar natten til fredag. Torsdag eftermiddag kostede en tønde 43,90 dollar. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 41,16 dollar mod 40,97 dollar fredag nat, mens den ved dansk børslukketid torsdag kostede 41,66 dollar.

Den amerikanske dollar er faldet til det laveste niveau i 22 måneder. En svækket dollar plejer ifølge Reuters at medføre større opkøb af råvarer som olie, da priserne er mere gunstige for handlere med andre valutaer.

- Oliepriserne forsøger at stabilisere sig, mens forventningerne til at Kongressen gennemfører endnu en pandemihjælpepakke forbliver høje, siger Edward Moya, der er seniormarkedsanalytiker i Oanda, til Reuters.

- Gårsdagens amerikanske nøgletal viste, at den økonomiske bedring vakler, og det sikrer stort set, at mere føderal støtte er på vej, fortsætter han.

Antallet af nytilmeldte ledige i USA steg sidste uge til 1.416.000. Det er ifølge Reuters et tegn på, at den amerikanske økonomis bedring halter efter, i takt med at antallet af coronasmittede er på vej op.

Det frygtes samtidig ifølge Reuters, at den i forvejen svækkede olieefterspørgsel kan rammes yderligere af spændinger mellem USA og Kina, efter at førstnævnte tirsdag gav Kina 72 timer til at lukke sit konsulat i byen Houston under anklager om spionage.

Oliepriserne kan falde i den nærmeste fremtid, hvis bedringen af brændstofefterspørgslen aftager yderligere, mener Barclays Commodities Research ifølge Reuters.

Guldprisen stiger fredag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1888,77 dollar mod 1886,01 dollar torsdag eftermiddag.

Samtidig falder kobberprisen. Et ton af industrimetallet handles fredag morgen i 6410 dollar mod 6520 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Kina❯  Natural Resources❯  USA❯ 

Relaterede nyheder