Roblon: Ser positivt på salg af Senvion-aktiver

Udgivet den 21-10-2019  |  kl. 20:45  |  

Danske Roblon ser positivt på salget af visse af den kriseramte vindmølleproducent Senvions aktiver til Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE), men det er endnu uvist, om Roblon, som har 3,6 mio. dollar tilgode hos Senvion, vil genoptage samarbejdet.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra Roblon mandag aften.

- Ledelsen i Roblon finder Senvions frasalg til SGRE positivt. Der afventes imidlertid mulighed for at få afholdt møde med ny ejer af Ria Blades og frasolgt del af Senvion-koncernen for at høre om deres planer med opkøbet. Det er fortsat uafklaret, om der bliver tale om at genoptage det forretningsmæssigt samarbejde, hedder det.

Roblon indgik den 2. september en standstill-aftale med Senvion. Aftalen, som udløb i starten af oktober, betød, at Roblon ikke satte yderligere juridiske tiltag i gang i relation til den ubetalte gæld på 3,6 mio. dollar, som Senvion omvendt anerkendte.

Roblon fastholder i mandagens melding sine forventninger om en toplinje på 270 mio. kr. i regnskabsåret 2018/19 samt et minus på 20 mio. kr. før skat.

Siemens Gamesa indgik tidligere mandag en aftale om køb af udvalgte europæiske aktiver fra tyske Senvion for et samlet beløb på 200 mio. euro.

Aktiverne omfatter den europæiske serviceforretning på landbaserede møller, alle Senvions intellektuelle rettigheder samt en vingefabrik i Vagos i Portugal.

Om vingefabrikken skriver Siemens Gamesa, at overtagelsen vil reducere selskabets afhængighed af at source vinger i Asien. Dermed kan risici som følge af handelskonflikten dæmpes.

Som led i aftalen overtager Siemens Gamesa desuden 2000 ansatte fra Senvion. Selve handlen ventes gennemført i første halvdel af 2020, når de nødvendige godkendelser er faldet på plads.

Aftalen mellem de to parter har været et stykke tid undervejs. Siemens Gamesa meddelte for en over en måned siden, at det førte eksklusive, men ikke-bindende forhandlinger med Senvion om køb af udvalgte dele af den tyske vindmølleproducents landmølleaktiviteter i Europa.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder