Rockwool/DNB: Risiko for yderligere volumenfald og usikkerhed om priser

Udgivet den 18-01-2024  |  kl. 07:49  |  
Arkiv: Foto

Finanshuset DNB Markets sænkede onsdag anbefalingen af aktien i isoleringskoncernen Rockwool til "hold" fra "køb", og kursmålet blev samtidig sat ned med knap 9 pct. til 1960 kr. fra førhen 2145 kr.

Årsagen er usikkerhed om, hvad 2024 kommer til at bringe i forhold til salg, priser og omkostninger, fremgår det af et analysenotat fra DNB.

- Vi forventer endnu en solid driftsmargin, EBIT, for fjerde kvartal, og at forventningerne til 2023 bliver indfriet. Vi er dog blevet mere forsigtige i forhold til de ventede resultater i 2024 på grund af risikoen for et yderligere volumenfald, øget prisrisiko og inflation i faste omkostninger, hvilket sandsynligvis vil afspejle sig i en konservativ forventning, skriver DNB Markets.

Den lave sigtbarhed om indtjeningen på kort sigt og de justerede estimater er baggrunden for ændringen af anbefalingen og det sænkede kursmål.

DNB Markets tilføjer dog, at finanshuset forsætter med at se positivt på det langsigtede potentiale fra øget renovering i Europa og konverteringsmuligheder til stenuld i USA.

Der er registreret 21 finanshuses anbefalinger af aktien i Rockwool, ifølge Bloomberg News. Heraf er ni positive, seks er neutrale, og seks er negative.

Det gennemsnitlige kursmål er samtidig på 1972 kr., hvilket peger i retning af et kurspotentiale på næsten 10 pct.

Rockwool-aktien faldt onsdag 3,4 pct. til 1798,50 kr.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Research❯  Shares❯ 

Seneste nyheder