Royal Caribbean stiger efter opløftende bestillingsudvikling

Udgivet den 10-08-2020  |  kl. 17:30  |  

Aktien i Royal Caribbean stiger 9,1 pct. til 56,84 dollar, efter at det amerikanske krydstogtselskab har givet en opløftende kommentar om bestillingerne et år ude i fremtiden under selskabets telekonference i forbindelse med regnskabet for andet kvartal, hvor underskuddet var større end ventet.

Det skriver Bloomberg News.

Finanshuset Stifels analytiker Steven Wieczynski fremhæver, at kundeefterspørgslen fortsætter med at vise modstandskraft, idet bestillingerne for 2021 er på linje med det historiske niveau på trods af de unikke udfordringer skabt af covid-19.

Selskabet er hårdt ramt af coronakrisen, der stadig betyder, at krydstogtdriften er suspenderet.

Omsætningen dykkede med 94 pct. i andet kvartal til 175,6 mio. dollar, hvilket dog var over analytikerkonsensus på 129,2 mio. dollar.

Den justerede indtjening per aktie faldt til et underskud på 6,13 dollar fra et overskud på 2,54 dollar i andet kvartal året forinden. Her ventede analytikerne et underskud på 4,88 dollar.

- Covid-19-pandemien udgør en hidtil uset udfordring for vores branche og samfund. Vores teams arbejder utrætteligt på at komme tilbage i service hurtigst muligt, og det er ved at udvikle nye sundheds- og sikkerhedsprotokoller til vores gæsters og besætnings velbefindende, samt de destinationer, der besøges, siger koncernchef Richard D. Fain.

For både tredje kvartal og helåret venter selskabet underskud. Størrelsen af underskuddet vil afhænge af timingen og omfanget af, hvornår krydstogtskibene kan komme tilbage i drift.

Under suspenderingen af driften ventes pengestrømmene at være negative med 250 til 290 mio. dollar om måneden.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder