Ryanair forsøger at sinke driftdirektørs skifte til rival

Udgivet den 03-12-2019  |  kl. 19:32  |  

Ryanairs afgående driftsdirektør, Peter Bellew, kan ende med at vente længere på at tiltræde hos rivalen Easyjet, end han umiddelbart regnede med. Det skriver Reuters.

I juli kom det frem, at Bellew stopper hos Ryanair ved årsskiftet, og kort efter kunne Easyjet så fortælle, at han i stedet skal være driftsdirektør hos det konkurrerende selskab.

Det fik dog Ryanair til at stævne Bellew i et forsøg på at forsinke hans tiltrædelse til 2021, da selskabet mener, han er underlagt en konkurrenceklausul - hvilket Bellew dog ikke er enig i.

Tirsdag begyndte så retssagen i Irland, hvor Ryanairs advokat - Martin Hayden - oplistede den information, som selskabet ikke mener, Bellew kan tage med over til rivalen.

Det drejer sig blandt andet om detaljer omkring forsinkelser af leverancer af Boeing-fly af modellen 737 MAX samt detaljer omkring aftaler mellem Ryanair og selskabets partnere.

Ifølge Hayden var der ikke en konkurrenceklausul i den kontrakt, Bellew underskrev i oktober 2017, da han tiltrådte.

En bonusordning, som Bellew accepterede, hvilket resulterede i en bonus på 1,1 mio. euro i juni i år, skulle dog betyde, at han ikke må tiltræde hos en konkurrent før ét år efter hans afsked med Ryanair.

Bellew har ikke kommenteret sagen i offentligheden, men ifølge hans sagfører John Rogers føler han, at han er blevet "presset ud" af Ryanair af topchef Michael O'Leary.

Easyjet ønsker over for Reuters ikke at kommentere sagen, der forventes at vare ind til slutningen af ugen.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder