Ryanair leverer som ventet trods flere modarbejdende forhold

Udgivet den 23-07-2018  |  kl. 07:16  |  
SAS

Det irske luftfartsselskab Ryanair har ramt nogenlunde på linjer med analytikernes forventninger i det skæve første kvartal, som var kendetegnet ved flere modarbejdende forhold.

I kvartalet, der løb frem til udgangen af juni, havde Ryanair en omsætning på 2,08 mia. euro. Det var derved marginalt bedre end de 2,04 mia. euro, som analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med.

På indtjeningen måtte Ryanair se nettooverskuddet falde til 319 mio. euro fra 397 mio. euro i samme kvartal året før. Til trods for det var det seneste kvartals indtjening en smule bedre end ventet, da analytikerne ventede 318,4 mio. euro.

Årsagen til indtjeningsfaldet skal findes i lavere priser, fraværet af halvdelen af påsken i kvartalet, højere oliepriser og stigende pilotudgifter, fortæller Michael O'Leary, administrerende direktør i Ryanair, i en kommentar til regnskabet.

Ryanair fastholder sine forventninger til indeværende regnskabsår og regner på den måde fortsat med et nettooverskud på mellem 1,25 mia. euro og 1,35 mia. euro. Det vil være det første år med faldende nettoindtjening siden 2014.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder