Sæt guld ind på pensionen

Udgivet den 12-01-2015  |  kl. 07:49  |  
Arkiv: Foto

Guldprisen slingre og vil muligvis fortsætte den vej så længe den geopolitiske huserer og olien falder. Dog har guld været en forholdsvis stabil placeringsmulighed siden faraoernes tid.

Køb aktier i guldminer

Som privatinvestor kan man investere direkte i guldprisens udvikling. Men der er også en anden og mere gylden vej til investering i guldets værdiudvikling.

"Vi har købt aktier i guldselskaber, der udvinder og forarbejder guld. Det giver en ekstra, operationel gearing, når selskabet efterfølgende kan sælge sine produkter til højere priser," siger en porteføljeforvalter som ønsker at være anonym.

Ved traditionelle køb af guldfutures får man kun den rene guldpris, påpeger han. Forretningsgangen i guldminesektoren har ændret sig, og det åbner for gode investeringsmuligheder.

Opbrud i guldbranchen

Tidligere har mange mineselskaber hedget priserne (afdækket markedsrisiko) på deres produktion, fordi guldpriserne var volatile og ikke steg.

Det betød, at bare fordi guldprisen steg, var det ikke sikkert, at guldmineselskabet tjente mere. Selskaberne havde allerede afsat deres guld til en vis termin og til en lavere pris.

"Guldselskaberne har stille og roligt forsøgt at komme ud af disse hedging-kontrakter - enten ved at købe modgående forretninger eller ved at holde helt op med at hedge," forklarer porteføljeforvalteren.

Ekstra gevinst venter forude

Når guldprisen stiger som i øjeblikket, får guldselskabet en ekstra effekt, ved at indtjeningen bliver øget måske to eller tre gange.

"Når man som os har langsigtet tillid til guldprisen, får man ekstra gevinst ved at investere i guldselskaber, der ikke hedger deres produktion på fremadrettede kontrakter," konstaterer forvalteren.

Kan man som privatinvestor kopiere den strategi?

"Ja. Men det er vigtigt at sprede investeringen på en række guldselskaber. Mit råd er, at man i høj grad holder øje med de enkelte selskabers hedging-strategier, for det er et svært spil at spille," siger forvalteren.

Ikke kun vædde på én hest

Oplysninger om et selskabs hedging-manøvrer er ofte bagudrettede for investorerne, der i et regnskab pludselig kan se, at de fik noget andet, end de troede.

Selvom hedging generelt er droppet, så ændrer det sig løbende. Der kan være bankforbindelser, der tvinger guldselskaber til at hedge, nu hvor priserne er kommet op i et ønske om at få realiseret værdien af produktionen til høje priser.

"Investerer man i guldselskaber i stedet for guldfutures, skal man have en portefølje af guldselskaber. Man får den generelle operationelle gearingseffekt, men vædder samtidig ikke hele opsparingen på én virksomheds hedging-strategi," vurderer forvalteren.

Har man mod på selv at investerer, for både frie- og pensionsmidler, er der et hav af muligheder og strategier som kan følges.

Ønsker du ikke selv at stå for forvaltningen af din formue eller vil have den gennemgået af en uvildig rådgiver, kan du få en række bud på hvordan den alternativt kan forvaltes. Sæt din pension i udbud på npinvestor.dk og få de bedste bud.

Slip for besværet med selv at ringe rundt og indhente tilbud. Hos os kan du med få klik sende opgaven ud i dit nærområde og modtage en opringning fra en godkendt rådgiver. Det er nemt og ganske gratis.

Læs mere her

Udgivet af: Draupnir

Tags:  Pension❯ 

Relaterede nyheder

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
8,35%
 
15/02/19

 
5,72%
 
15/02/19

 
3,85%
 
15/02/19

 
3,57%
 
15/02/19

 
1,99%
 
15/02/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder