Santa Fe: Salg immigrationsforretning til 388 mio blev ikke til noget

Udgivet den 25-02-2019  |  kl. 06:34  |  
Arkiv: Foto

Salget af Santa Fe's immigrationsforretning Santa Fe Relocation for 52 mio. euro, svarende til 388 mio. kr. bliver ikke gennemført, da Santa Fe og køberen ikke kunne blive enige.

Det oplyste selskabet lørdag i en meddelelse.

Santa Fe og køberen CIBT kunne ikke blive enige om en endelig aftale, fremgår det af meddelelsen.

- Vores potentielle køber havde et andet tilbud, som det lykkedes at få i hus, og derfor meldte de fra hos os, siger bestyrelsesformand Henning Kruse Pedersen til Børsen

- Da salget af immigrationsforretningen var en del af en plan for at styrke koncernens kapitalstruktur, har Santa Fe nu i samarbejde med selskabets långivere påbegyndt arbejdet med at etablere en ny plan, med henblik på at have denne plan klar inden udgangen af marts for præsentation i selskabets årsrapport, skriver selskabet.

Årsrapporten ventes offentliggjort 28. marts.

Med det aflyste salg forbliver immigrationsforretningen en integreret del af Santa Fe, understreges det.

Santa Fe meldte i begyndelsen af december sidste år, at der var indgået en aftale om salget. Det hed dengang, at salget ventedes at resultere i en regnskabsmæssig avance på cirka 50 mio. euro og et nettoprovenu efter skat på cirka 40 mio. euro (cirka 300 mio. kr.)

Samme dag offentliggjorde Santa Fe salget af sin australske forretning til Kobus Fourie, der er administrerende direktør for Santa Fe Australia, for 1 australsk dollar.

Efter meddelelse om de to frasalg i december næsten fordobledes aktiekursen fra 10,05 kr. til lige under 20 kr. Fredag lukkede Santa Fe-aktien i 14,60 kr.

/ritzau/FINANS

Ritzau

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder