Santa Fe styrtdykker efter mislykket frasalg

Udgivet den 25-02-2019  |  kl. 09:08  |  
Arkiv: Foto

Santa Fes aktiekurs styrtdykker 32 pct. til 10 kr. mandag morgen, efter at flytteselskabet i weekenden har måttet erkende, at et ventet salg af selskabets immigrationsforretning Santa Fe Relocation alligevel ikke bliver til noget.

Salget blev ellers annonceret i december sidste år og skulle have indbragt 52 mio. euro, eller 388 mio. kr.

Det hed dengang, at salget ventedes at resultere i en regnskabsmæssig avance på cirka 50 mio. euro og et nettoprovenu efter skat på cirka 40 mio. euro (cirka 300 mio. kr.)

Samme dag offentliggjorde Santa Fe salget af sin australske forretning til Kobus Fourie, der er administrerende direktør for Santa Fe Australia, for 1 australsk dollar.

Efter meddelelse om de to frasalg i december næsten fordobledes aktiekursen fra 10,05 kr. til lige under 20 kr. Med nedturen mandag formiddag er aktiekursen altså tilbage i niveauet fra før det kuldsejlede salg blev offentliggjort.

Salget af immigrationsforretningen var en del af en plan for at styrke Santa Fes kapitalstruktur, og selskabet skal derfor nu i samarbejde med sine långivere finde en på ny plan, som kan præsenteres i årsregnskabet til marts.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder