SAS Cargo udskiller terminalvirksomhed

Udgivet den 30-06-2006  |  kl. 14:45  |  

Den skandinaviske flyfragt virksomhed etablerer fra 1. juli et selvstændigt selskab til håndtering af flyfragt på 12 lufthavnsterminaler i Skandinavien. Dermed tager SAS Cargo kampen op med de flyselskaber, der vælger at køre skandinavisk flyfragt på lastbiler til store lufthavne syd for Skandinavien og flyve det ud der fra.

- Vi "bolagiserer" vores terminalvirksomhed for at gøre det muligt at skabe et øget fokus på dette forretningsområde, som oplever en stigende konkurrence i disse år. Selvstændigheden skal gøre det lettere for terminalerne at skabe deres egen profil i det skandinaviske marked for håndtering af luftfragt. Dermed forbedres deres muligheder for både at bevare, samt øge antallet af kunder, siger Kenneth Marx, der er administrerende direktør for SAS Cargo Group.

Spirit Air Cargo Handling Group AB er navnet på det nye selskab, som bliver udskilt af SAS Cargo og som vil have omkring 1000 medarbejdere. Selskabet er 100% ejet af SAS Cargo Group A/S.

Allerede i 2004 blev Spirit Air Cargo Handling etableret på terminalerne i Stockholm og i Göteborg i Sverige, og sammen med de nydannede Spirit selskaber i Danmark og Norge vil Spirit Air Cargo Handling Group AB have en væsentlig størrelse på det skandinaviske marked.

Tidligere i år outsourcede SAS Cargo sin terminalvirksomhed i Newark, USA til Total Airport Services og med etableringen af Spirit Air Cargo Handling i hele Skandinavien er al håndtering af luftfragt blevet udskilt fra SAS Cargo. SAS Cargo kan dermed fokusere yderligere på at skaffe, vedligeholde og sælge kapacitet til de rette destinationer.


Udgivet af: NPinvestordk

Relaterede nyheder