SAS-topchef håber at møde norske piloter forud for strejke -citat

Udgivet den 13-09-2017  |  kl. 11:27  |  

Overenskomstforhandlingerne mellem SAS-piloterne i Norsk Flyveforbund og Parat og modparten NHO Luftfart/SAS brød mandag sammen.

Nu håber flyselskabets administrerende direktør, Rickard Gustafson, at parterne kan mødes hos forligsmanden onsdag, fortæller han til det norske erhvervsmedie E24

Han afviser samtidig, at SAS vil gå med til piloternes nuværende krav, men han slår fast, at det er vigtigt for luftfartsselskabet, at konflikten bliver løst.

- Det truer SAS som koncern. Under en fire dages strejke i Sverige tabte vi 130 mio. svenske kroner. Da Norge er et af vores vigtigste markedet, er det klart, at det er alvorligt, siger han til E24.

Tirsdag skrev TDN Finans, at der ingen kontakt havde været mellem SAS og de norske piloter, efter at overenskomstforhandlingerne brød sammen mandag.

Ifølge Mariam Skovfoged, pressechef for SAS i Danmark, har de norske piloter fået tilbudt samme vilkår som de danske og svenske kolleger.

- De norske pilotforeninger er blevet tilbudt samme gode aftale som pilotforeningerne i Danmark og Sverige, der allerede har skrevet under. Men den samme aftale er ikke nok for pilotforeningerne i Norge, sagde hun til Ritzau Finans tirsdag.

Efter de afbrudte forhandlinger mandag blev det varslet, at alle norske SAS-piloter vil strejke torsdag morgen.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
10:56:01

 
0,00%
 
10:56:01

 
-0,51%
 
10:56:01

 
0,00%
 
10:56:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder