SAS/Sydbank: Konkursbeskyttelse skaber arbejdsro

Udgivet den 05-07-2022  |  kl. 09:57  |  
SAS

Det giver hårdt trængte SAS en smule mere arbejdsro til at få aftaler på plads, efter at flyselskabet tirsdag har søgt om konkursbeskyttelse i USA - en såkaldt chapter 11-proces.

Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen.

- Det her kan være den proces, der skal til for at skabe en bedre situation omkring SAS - men det ved vi ikke. Det er svært, for nogle af de modparter, der skal nedbringe gælden, det er leasing-selskaberne, som SAS leaser sine fly af. Nu går SAS til leasing-selskaberne og skal bede om markant billigere priser, men det sker i et marked, hvor alle flyselskaber skriger på fly. Så principielt kan leasing-selskaberne tage flyene retur, siger Jacob Pedersen til MarketWire.

- Så om det her ender godt, det ved vi ikke. Men vi ved, at SAS ikke går konkurs på kort sigt. Man har skabt arbejdsro, fordi man kan fortsætte med sine operationer - nu er der godt nok ingen operationer, fordi der er strejke, men den stopper nok på et tidspunkt, lyder det videre.

På formiddagens pressemøde lød det fra SAS-topchefen Anko van der Werff, at beslutningen om at ansøge om konkursbeskyttelse viser investorerne, at man i selskabet er villig til at gøre sin del for at komme i mål med redningsplanen SAS Forward.

Hvorvidt det nu bliver nemmere at tiltrække investorer, er dog svært at spå om, lyder det fra Jacob Pedersen.

- Det handler om, hvilke aftaler man kan lukke, og hvor langt ned man kan få gældende ned. Det er det, der bliver det springende punkt i forhold til, om man kan hente penge i fremtiden, lyder det fra analysechefen.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Shares❯