SAS/Sydbank: Muligt indblik i SAS' fremtidige strategi ved regnskab

Udgivet den 25-11-2021  |  kl. 10:21  |  

Der bør som minimum være udsigt til et lille indblik i SAS' kommende strategiske tiltag, når selskabet afleverer sit årsregnskab tirsdag, hvor også størrelsen af kvartalsunderskuddet bliver afgørende.

Det skriver Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, forud for SAS' årsregnskab for det forskudte regnskabsår 2020/21.

Luftfartsselskabet skal i fjerde kvartal have haft passagerindtægter på omkring 4 mia. svenske kr. Det er 400-500 mio. svenske kr. lavere end Sydbanks tidligere estimater.

I perioden har SAS haft færre fly i luften, færre passagerer samt lavere belægning. Det er delvist blevet vejet op gennem højere billetpriser.

Til gengæld har højere priser på brændstof gjort ondt i kvartalet, hvor omkostningerne ventes at være 200-300 mio. svenske kr. højere, end det oprindeligt var ventet. Selskabets igangsatte besparelser ventes at give en positive omkostningseffekt.

Underskuddet for helåret estimeres af Sydbank at ende på 6,7 mia. svenske kr.

Der er dog næppe udsigt til, at SAS offentliggør sine forventninger til resultatet i 2021/22, fremgår det af analysen.

- Alt peger mod et anseeligt underskud, og det vil være meget overraskende, hvis SAS indikerer andet. For 2021/22 modellerer vi, at SAS lægger ud med en kapacitet på cirka 60 pct. af normalen og øger det tal gradvist til 80-85 pct. af normalen hen over regnskabsåret, skriver aktieanalysechefen i sin optakt til regnskabet.

Med indgangen til det nye regnskabsår vurderes det videre, at Anko van der Werff har haft tilstrækkelig tid i cockpittet til at kunne indlemme investorerne i sin strategi for luftfartsselskabet.

- SAS' nye CEO, Anko van der Werff, har nu haft fire-fem måneder til et grundigt eftersyn af selskabet. Derfor bør SAS som minimum løfte lidt af afsløret for nye strategiske tiltag, der kan støtte SAS i genrejsningen, skriver Jacob Pedersen.

Ser man på nogle af SAS' konkurrenter, hvoraf Norwegian nok er den mest prominente, har flere i tredje kvartal kunne berette om overskud på bundlinjen. Der er dog fortsat enighed om, at der også i det kommende år vil være betydeligt færre passagerer, end det var tilfældet i 2019.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder