Scandinavian Tobacco Group offentliggør ny struktur for finansiel rapportering

Udgivet den 07-05-2019  |  kl. 06:45  |  
Selskabsmeddelelse
Nr. 6/2019

                                                                                                         København, 7. maj 2019

Scandinavian Tobacco Group offentliggør ny struktur for finansiel rapportering

Den 23. oktober, 2018, lancerede Scandinavian Tobacco Group A/S, Fuelling the Growth, som er et gennemgribende transformationsprogram med en ny organisationsstruktur med fire nye kommercielle divisioner. For at tilpasse den finansielle rapportering til den nye organisationsstruktur og sikre sammenhæng med den interne ledelsesrapportering, er koncernens eksterne rapporteringsstruktur blevet ændret, således at der fra meddelelsen for 1. kvartal 2019 præsenteres tal på divisionsniveau fremfor på kategoriniveau. Sammenligningstal er blevet ændret for at afspejle den nye rapporteringsstruktur. De fire nye divisioner er:

North America Online & Retail (NAO&R) omfatter salg af alle produkt kategorier direkte til forbrugerne via online- og katalogsalg samt detailleddet i Nordamerika. Divisionen er overordnet koncernansvarlig for salg og markedsføringsaktiviteter i Nordamerika af alle produktkategorier indenfor divisionen.

I regnskabsåret 2018 udgjorde North America Online & Retail 31% af koncernens nettoomsætning, 25% af bruttoresultatet og 24% af EBITDA. I 2018 udgjorde håndrullede cigarer 84% af divisionens nettoomsætning.

North America Branded (NAB) omfatter salg af alle produkt kategorier til engrosforhandlere og distributører, der videresælger til detailhandlen i Nordamerika. Divisionen er overordnet koncernansvarlig  for produktudvikling samt salg og markedsføringsaktiviteter af alle produktkategorier indenfor divisionen.

I regnskabsåret 2018 udgjorde North America Branded 19% af koncernens nettoomsætning, 22% af bruttoresultatet og 19% af EBITDA. I 2018 udgjorde håndrullede cigarer 42% af divisionens nettoomsætning og maskinfremstillede cigarer 27%.

Region Machine-Made Cigars (MMC) omfatter salg af alle produkt kategorier til engrosforhandlere og distributører, der videresælger til detailhandlen. Maskinfremstillede cigarer udgør størstedelen af divisionens nettoomsætning og dominerer også salget i divisionens hovedmarkeder som er Frankrig, Belgien, Storbritannien, Spanien og Holland. Divisionen er overordnet koncernansvarlig  for produktudvikling samt salg og markedsføringsaktiviteter af maskinfremstillede cigarer udenfor Nordamerika.

I regnskabsåret 2018 udgjorde Region MMC 25% af koncernens nettoomsætning, 26% af bruttoresultatet og 23% af EBITDA. I 2018 udgjorde maskinfremstillede cigarer 79% af divisionens nettoomsætning.

Region Smoking Tobacco & Accessories (ST&A) omfatter salg af alle produkt kategorier til engrosforhandlere og distributører, der videresælger til detailhandlen. Hovedmarkederne er Australien, Tyskland, Danmark og Norge. Divisionen er overordnet koncernansvarlig  for produktudvikling samt salg og markedsføringsaktiviteter af smoking tobacco (pibetobak og finskåren tobak) samt tilbehør udenfor Nordamerika.

I regnskabsåret 2018 udgjorde Region ST&A 25% af koncernens nettoomsætning, 27% af bruttoresultatet og 42% af EBITDA. I 2018 udgjorde smoking tobacco, maskinfremstillede cigarer samt tilbehør og kontraktproduktion henholdsvis 35%, 33% og 30% af divisionens nettoomsætning.

Driftsomkostninger der ikke direkte kan henføres til divisionerne er i en vis grad fordelt til divisionerne baseret på fordelingsnøgler og relevant sammenhæng. Visse omkostninger, der relaterer sig til koncernfunktioner styres på koncernniveau. Disse poster er ikke inkluderet i de rapporterende divisioner og er derfor rapporteret som "koncernomkostninger". I 2018 udgjorde koncernomkostningerne DKK 169 millioner (DKK 96 millioner før særlige poster).

Organisk vækst i nettoomsætningen vil blive oplyst for alle fire divisioner og yderligere information om volumen og pris/mix indvirkning vil blive oplyst for håndrullede cigarer indenfor divisionerne North America Online & Retail (84% af divisionens nettoomsætning i 2018) og North America Branded (42% af divisionens nettoomsætning) samt for maskinfremstillede cigarer indenfor divisionen Region MMC (79% af divisionens nettoomsætning).

Historiske data
På baggrund af den nye rapporteringsstruktur er kvartalstal for divisionerne for perioden Q1 2017-Q4 2018 gengivet i denne selskabsmeddelelse. De historiske tal inkluderer nettoomsætning, bruttoresultat, EBITDA, organisk vækst i nettoomsætningen samt bruttomarginer og EBITDA marginer før særlige poster. Yderligere er historiske tal for det ovenfor omtalte split af organisk vækst i nettoomsætningen mellem volumen og pris/mix indvirkning også inkluderet.

Første kvartalsmeddelelsen bliver udsendt den 23. maj, 2019.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Investorhenvendelser: Torben Sand, Head of Investor Relations,
telefon: +45 5084 7222 eller torben.sand@st-group.com
Pressehenvendelser: Simon Mehl Augustesen, Director of Group Communications,

telefon: +45 5084 7211 eller simon.augustesen@st-group.com

Vedhæftet fil

Selskabsmeddelelse 6 2019

\Hugin

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:19 Torsdagens aktier: Tilbagelænet begejstring for Nordea i negativt marked - KORR
17:08 Glunz & Jensen måtte se omsætning og indtjening vige i første kvartal
17:06 Torsdagens aktier: Tilbagelænet begejstring for Nordea i negativt marked
17:03 Torsdagens obligationer: Amerikanske nøgletal gav renteuro
16:41 ECB's Holzmann: Flertal for rentenedsættelse i juni virker sandsynligt
16:15 Lundbeckfonden køber sig ind i høreapparatkoncern
16:15 Amerikansk boligsalg faldt mere end ventet - renter holder boligkøberne på sidelinjen
15:59 USA/åbning: Positive nøgletal blæser optimisme til vægs
15:35 Tysk centralbank: Økonomien ser ud til at undgå recession
15:09 Hollands rådsmedlem i ECB ser mindre akut inflationsrisiko forbundet med høje energipriser
14:21 USA/tendens: Trenden fra Taiwan ventes at vende negativ stime
13:55 Milliarderne øremærket til fedmemidler ruller ind - endnu en Novo-rival melder sig
13:20 Valuta: Dollar holder samlet set morgen-niveauet, men styrkes lidt over for yen
13:17 Las Vegas Sands skuffer investorerne - renovation i Macao trækker ud
13:14 Nordea-direktør: Mindre danske virksomheder har stor interesse fra investorer
13:03 Europa/aktier: Regnskaber overtager styringen og svinger i plus
12:35 Genmab kan få gavn af ekspertanbefaling: Vigtig partneraftale synes mere sandsynlig
11:58 Obligationer/middag: Begrænset udvikling i renten - fokus på nytilmeldte ledige i USA
11:40 Aktier/middag: Lidt tam fest for Nordea i stilfærdigt marked
11:16 Carlsberg kan overraske positivt i første kvartal mener Jyske Bank