Shortinvestorer skruer op for satsning i ISS

Udgivet den 11-08-2020  |  kl. 13:58  |  
Pandora - Sten

Satsningen på kursfald til ISS-aktien blev øget i juli, mens der omvendt blev skruet en smule ned for shortpositionerne i medicoselskabet Ambu.

Det viser den månedlige opgørelse fra Finanstilsynet, der har optalt alle de korte positioner på over 0,1 pct. af aktiekapitalen, som efter reglerne skal indberettes til tilsynet.

Når en investor går kort i en aktie, spekulerer investoren i et fremtidigt kursfald.

Det sker ved, at der lånes en portion aktier i selskabet, som sælges på markedet, i håb om at de kan købes billigere tilbage på et senere tidspunkt som følge af kursfald og afleveres til ejeren.

På den måde kan man tjene differencen - minus et gebyr for at låne aktierne samt eventuel kurtage ved handlerne.

ISS er i juli vendt tilbage på førstepladsen over de mest shortede aktier på den danske fondsbørs efter igen at have byttet plads med Ambu, der nu er toer på listen. Treer er Pandora.

Shortpositionerne i ISS er øget til 8,8 pct. ved udgangen af juli fra 7 pct. ved udgangen af juni.

Shortpositionerne i Ambu er faldet til 7,2 pct. fra 7,3 pct., mens 5,7 pct. af aktiekapitalen i Pandora nu er shortet mod tidligere 5,5 pct.

I alt var 46 danske aktier genstand for "betydelige" korte positioner i juli, oplyser Finanstilsynet.

Tidligere har der været et krav om, at en investor skulle indberette sin shortposition i en aktie, når den overgik 0,2 pct. af den samlede aktiekapital.

Som følge af den turbulens, som coronapandemien særligt i marts skabte for de finansielle markeder, er kravet blevet skærpet. Nu gælder det for shortpositioner over 0,1 pct.

Finanstilsynet offentliggør dog fortsat først enkeltvise shortpositioner, når de overgår 0,5 pct. af selskabets samlede aktiekapital.

Oversigt over de mest shortede danske selskaber i juli:

Selskaber Pct. af aktiekapitalen ultimo juli
ISS 8,8
Ambu 7,2
Pandora 5,7
Demant 4,4
Bavarian Nordic 3,7
FLSmidth 3,6
NKT 3,2
Drilling 3,1
Chr. Hansen 3,0
Jyske Bank 3,0

Kilde: Finanstilsynet

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder