Siemens Gamesa: Driftsresultatet blev halveret i første kvartal

Udgivet den 30-01-2018  |  kl. 09:34  |  
Arkiv: Foto

Et kraftigt fald i både omsætningen og indtjeningen var kendetegnende oktober, november og december for den tysk-spanske vindmølleproducent Siemens Gamesa.

Den samlede omsætning dykkede med 23 pct. i første kvartal af det skæve regnskabsår 2017/18, til 2127 mio. euro. Det skyldes et fald på 26 pct. i omsætningen inden for vindmøller til 1840 mio. euro, fremgår det af regnskabet tirsdag morgen.

I samme periode blev driftsresultatet, EBIT, før værdijusteringer samt restrukturerings- og integreringsomkostninger 133 mio. euro, og det er en halvering fra resultatet i samme kvartal et år tidligere. Det resulterede i en EBIT-margin på 6,3 pct. og et nettounderskud på 35 mio. euro.

På trods af faldet lever resultaterne dog indtil videre op til selskabets egne forventninger til hele 2017/18, fremgår det af regnskabet.

- Den økonomiske præstation mellem oktober og december var på linje med vores forventninger til 2018, som indeholder et prisfald på onshore vindmøller, forventet sæsonmæssige udsving (højere aktivitet i andet halvår) og effekten af synergier, skriver Siemens Gamesa.

I hele 2017/18 venter selskabet en omsætning i niveauet 9000-9600 mio. euro og en EBIT-margin på mellem 7-8 pct.

På ordresiden var der mere positive takter for vindmølleproducenten, der i første kvartal kunne fremvise en ordreindgang på 2,8 gigawatt (GW). Ordrene på vindmøller på land voksede med 19 pct. i perioden, mens ordreindgangen på havvindmøller blev fordoblet. Serviceordrebogen er samtidig øget 6 pct. i forhold til på samme tidspunkt året før.

- Indien har ydet et stærkt bidrag efter genoptagelse af aktiviteten på dette marked. Selskabet venter, at det indiske marked vil stabiliseres i 2018 og normaliseres i 2019. Der var også en kraftig tilstrømning af ordrer fra USA såvel som fra lande som Danmark, Thailand og Egypten, skriver Siemens Gamesa i regnskabet.

Vindmølleaktien stiger tirsdag 2,5 pct. til 12,53 euro kort efter fremlæggelsen af regnskabet.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder