Simcorp-aktien falder efter CEO-interivew: M&A-aktivitet påvirker

Udgivet den 20-05-2019  |  kl. 11:22  |  

Aktien i Simcorp er mandag under pres, efter at selskabets administrerende direktør, Klaus Holse, over for Bloomberg News har givet udtryk for, at en konsolideringsbølge blandt kapitalforvaltere giver tilbageholdenhed omkring køb af selskabets produkter.

- Der foregår en masse fusioner og opkøb. Det har formentlig været det mest hektiske år hidtil, og vi er endnu tidligt på året.

- Nogle af de firmaer, vi taler med, tror, at de bliver køberen, men tingene kan hurtigt ændre sig, og to måneder senere kan det ende med at være dem, som bliver købt op, siger Klaus Holse til Bloomberg News.

Det betyder ifølge Holse, at kunderne "ikke nødvendigvis investerer i nye systemer".

På den positive side bemærker han dog, at Simcorps produkt ofte fastholdes som den fortsættende software, når to kapitalforvaltere slår spalterne sammen, og hvor den ene i forvejen havde implementeret selskabets løsning.

Og mens salget til kapitalforvaltere er blevet påvirket af opkøbsaktiviteten, så har selskabet formået at kompensere med et stigende salg til pensionsfonde og forsikringsselskaber, som har taget kapitalforvaltningen "in-house" og derfor skal investere i software til håndtering af transaktioner og porteføljestyring.

Mandag ved 11-tiden er Simcorp-aktien faldet 5,3 pct. til 603 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder