Skako nedjusterer forventningerne til driften

Udgivet den 21-08-2018  |  kl. 08:57  |  
Arkiv: Foto

Skako nedjusterer på grund af en skuffende udvikling i indeværende år forventningerne til årets driftsresultat (EBIT) til 15-20 mio. kr.

Tidligere ventede selskabet et driftsresultat på 25-30 mio. kr.

- Som følge af en langsommere indgang af ordrer end forventet samt udsættelse af større anlægsprojekter, som dermed forskyder omsætning fra 2018 til 2019, har vi nedjusteret vores forventninger til omsætningen i 2018.

- Herudover ligger bruttomarginen i første halvår af 2018 under det forventede som følge af engangsomkostninger til afslutning af enkelte anlægsprojekter, ligesom engangsomkostninger til omstrukturering af koncernledelsen også har negativ indflydelse på resultatet, skriver Skako i en meddelelse til fondsbørsen.

Ifølge Skako, som har divisionerne Concrete og Vibration, er det primært udviklingen i Concrete, som er skyld i nedjusteringen.

På den positive side kan Skako imidlertid fortælle, at selskabets ordrebeholdning ved indgangen til tredje kvartal udgør 122,5 mio. kr., hvilket er 12,1 pct. højere end samme tid sidste år og 68,3 pct. højere end ordrebeholdningen ved indgangen til 2018.

- Derfor har vi, til trods for denne nedjustering, således positive forventninger til den fremtidige indtjening i Skako, skriver selskabet i meddelelsen.

Skako kommer med halvårsregnskab 31. august.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Profit warning❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder