Slut med roamingafgifter i EU fra 2017

Udgivet den 27-10-2015  |  kl. 14:42  |  

Fra midten af 2017 vil det være slut med at betale ekstra afgifter for at ringe, sms'e og bruge data, når man bruger sin mobiltelefon i udlandet.

Europa-Parlamentet har tirsdag stemt for at droppe de til tider meget udskældte roamingafgifter fra juni 2017, fremgår det af en pressemeddelelse fra EU-Kommissionen.

Det sker, efter at EU-landene i slutningen af juni nåede til enighed om en aftale anført af det lettiske formandskab, som altså nu er blevet stemt igennem.

Selv om det først er fra juni 2017, at reglerne træder i kraft, vil der allerede fra april næste år være en regulering af roamingafgifterne, hvilket der også har været løbende de seneste år.

Fra april 2016 må operatørerne således maksimalt tage en ekstrapris på 0,05 euro (0,37 kr.) per minuts opkald, mens der på sms'er højest må blive lagt et ekstragebyr på 0,02 euro (0,15 kr.). For data lyder gebyret på 0,05 euro (0,37 kr.) per MB.

Ændringerne kommer efter flere års pres fra blandt andet forbrugerorganisationerne, der har været store modstandere af, at teleselskaberne har kunnet tage høje priser for ydelser, der isoleret set ikke giver højere omkostninger for teleselskaberne selv.

TDC, der er markedsleder på det danske telemarked, har tidligere estimeret, at det vil koste 200-300 mio. kr. med de nye regler, hvis man ser på roamingdelen isoleret set.

- Det er nogenlunde det beløb, vi har "at risk". Vi vil forsøge at beskytte noget af det ved at bage det ind i nogle pakker sammen med taletid og data, sagde TDC's topchef, Pernille Erenbjerg, til Ritzau Finans i forbindelse med selskabets regnskab for andet kvartal i august.

Flere teleselskaber herhjemme har allerede indstillet sig på de kommende regler og indført abonnementer, hvor kunderne får mulighed for at tale, sms'e og bruge data i visse lande i udlandet på samme vilkår som i Danmark.

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder