Solar/fmd: Direktørskifte sker på bestyrelsens initiativ uden dramatik

Udgivet den 09-10-2017  |  kl. 08:44  |  

Forskellige holdninger, til hvordan de forskellige strategiområder i service- og sourcingvirksomheden Solar skal prioriteres, har ført til, at selskabet nu siger farvel til sin administrerende direktør, Anders Wilhjelm.

Han har været topchef i Solar siden maj 2014, men søndag blev det besluttet, at han fratræder sin stilling omgående. Ifølge bestyrelsesformand Jens Borum var det bestyrelsen, der tog initiativet.

- Men Anders (Wilhjelm, red.) er enig, og det er sådan set ikke dramatisk. Han er enig i, at hvis vi har forskellige holdninger til vægtningen, så er det nok ikke ham. Derfor skilles vi også i god ro og orden, siger han til Ritzau Finans.

I pressemeddelelsen skriver Solar, at ledelsesskiftet skyldes bestyrelsens ønske om et øget fokus på den videre udvikling og effektivisering af kerneforretningen.

Jens Borum fortæller, at bestyrelsen var enig med den nu tidligere direktør i strategiens elementer, men det var spørgsmålet om, hvor meget fokus de enkelte områder skulle have, som skilte dem ad.

- Vi har ikke forskellige holdninger til strategien. Det er bare et spørgsmål om vægtningen af de enkelte dele. Eksempelvis hvor risikovillig og ambitiøs man skal være på opkøb af nye forretningsområder, siger han.

Ifølge bestyrelsesformanden får den afgående direktør det, der svarer til 1,5 års løn med sig efter fratrædelsen.

- Han tager den kontraktlige aftale med. Det er ikke noget ekstravagant, siger Jens Borum.

JENS ANDERSEN OVERTAGER

I stedet har bestyrelsen udpeget 48-årige Jens Andersen som ny administrerende direktør. Han er hentet internt i virksomheden, hvor han siden 2012 har været Senior Vice President, medlem af Group Management og Managing Director for Solar Danmark.

- Vi synes, at der er brug for at blive bedre til at udnytte de muligheder, der er i kerneforretningen. Vi flytter fokus, og når vi har det ønske, mener vi, at vores danske direktør er den, der kan det her. Han har købmandsskabet, og han er den, der vil være bedst til at føre strategien videre, siger Jens Borum.

- Han kender den her sourcingvirksomhed og alle de håndtag og skruer, man kan arbejde med. For virkelig at kunne udnytte nogle af mulighederne, er det vigtigt, at det er en, der er fra maskinrummet, fortsætter han.

Bestyrelsesformanden fortæller, at direktionen, der også består af Hugo Dorph og Michael Jeppesen, nu skal finde ud af, hvordan strategien konkret skal gribes an fremadrettet.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  CEO❯ 

Relaterede nyheder