Spar Nord/CEO: Vi kommer til at se flere konkurser i 2021

Udgivet den 29-10-2020  |  kl. 12:39  |  

Efter et uroligt første halvår med nedskrivninger og kursfald har den nordjyske bank Spar Nord haft et tredje kvartal med en mere normal aktivitet, som dog stadig er mærket på bundlinjen.

Sådan lyder det fra Lasse Nyby, administrerende direktør for Spar Nord, i et interview med Ritzau Finans efter offentliggørelsen af bankens regnskab for perioden.

Spar Nords overskud i tredje kvartal endte på 252 mio. kr., hvilket er væsentligt lavere end ved forrige regnskabsår, hvor det i tredje kvartal lå på 331 mio. kr.

Det skyldes blandt andet, at banken i kvartalet har øget det ledelsesmæssige skøn i forhold til covid-19 med 65 mio. kr. - en beslutning, som blandt andet er truffet på baggrund af bankens modeller for den økonomiske udvikling i 2020.

- Men det er selvfølgelig også fordi, at når hjælpepakkerne løber ud, og man skal betale almindelig moms igen, vil der være virksomheder, som ikke står distancen. Efter min opfattelse kommer vi til at se flere konkurser, når vi kommer ind i 2021, siger Lasse Nyby og uddyber, at der er stor forskel i, hvordan covid-19 har stillet bankens kunder.

Det er eksempelvis kunderne indenfor hotel og restauration samt konferencecentre og forlystelser, som er særligt udsatte på grund af covid-19.

LAV EKSPONERING MOD MINK OG FISKERI

På spørgsmålet om brancher som minkavl og fiskeri peger bankdirektøren på, at Spar Nord har en lav eksponering mod de to brancher, som går en usikker fremtid i møde på grund af henholdsvis coronavirus og forhandlingerne om brexit.

På nuværende tidspunkt har Spar Nord omkring 70 mio. kr. i udlån til minkavl ud af bankens samlede udlån på omkring 40 mia. kr., mens udlånet til fiskerikunder ligger på under 100 mio. kr.

- Vi er selvfølgelig opmærksomme på mink og fiskeri, men det er ikke noget, som for alvor vil kunne flytte noget i bankens regnskab, siger Lasse Nyby.

Spar Nord har i tredje kvartal haft nedskrivninger på udlån for 53 mio. kr., hvor der til sammenligning var nedskrivninger for 9 mio. kr. i samme periode sidste år.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder