Sparekassen Sjælland-Fyn køber bid af Nordfyns Bank

Udgivet den 08-04-2021  |  kl. 11:24  |  
Arkiv: Foto

Sparekassen Sjælland-Fyn har torsdag købt en aktiepost i Nordfyns Bank, så den nu ejer over 15 pct. af banken.

Og Finanstilsynet har godkendt købet, oplyser Sparekassen i en meddelelse.

- Nordfyns Bank er et veldrevet pengeinstitut, som viser rigtig gode takter. Af samme årsag ser vi det som en god finansiel og strategisk investering for os, hvormed vi samtidig kan støtte op om et andet lokalt pengeinstitut, siger Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, om købet.

Nordfyns Bank er på samme IT-platform som sparekassen og der vil derfor være betydelige synergieffekter forbundet med et yderligere samarbejde.

Nordfyns Bank bruger allerede den samme it-platform som sparekassen, og der vil derfor være betydelige synergieffekter forbundet med et yderligere samarbejde.

- Det skal dog understreges, at Sparekassen Sjælland Fyn A/S er en venligsindet aktionær, der med købet ønsker at bakke bestyrelse, direktion og medarbejdere i Nordfyns Bank A/S op i bestræbelserne på at styrke Nordfyns Banks position på Fyn, står der i meddelelsen om aktiekøbet.

Sparekassen oplyser også, at det samme gør sig gældende som storaktionær i Lollands Bank.

Nordfyns Bank har omkring 109 medarbejdere, syv filialer og tre erhvervscentre på Fyn samt et velbeliggende hovedsæde i Odense. Den samlede balance udgør 4,6 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Major Shareholder❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder