Stærk Barbie løftede Mattel

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 06:24  |  

Den amerikanske legetøjsproducent Mattel steg i torsdagens eftermarked med 5,6 pct., da koncernens kvartalstal blev løftet af et stærkt salg af Barbie-dukker og Hot Wheels-biler.

Mattel så i perioden en omsætning på 1,63 mia. dollar mod ventede 1,46 mia. dollar, og dermed trumfede selskabet selv den mest optimistiske analytikers bud, ifølge Bloomberg News, på 1,58 mia. dollar. Det var samtidig en fremgang fra 1,43 mia. dollar i tredje kvartal af 2019.

Det justerede overskud per aktie blev desuden på 95 cent, sammenlignet med et konsensusestimat på 39 cent, og driftsresultatet, EBITDA, røg i vejret med 90 pct. til 470 mio. dollar. Det justerede nettoresultat landede i 333 mio. dollar mod ventede 127 mio. dollar.

Salget af dukker steg globalt med 24 pct. på årsbasis, og det var drevet af en fremgang i Barbie-dukkerne på 30 pct., mens det samlede salg online voksede med 50 pct.

For fjerde kvartal regner Mattel med en fremgang i nettosalget, mens koncernens spareprogram ventes at medføre en "stærk" nettoindtjening og "stærk" vækst i driftsresultatet.

- Legetøjssektoren som helhed voksede signifikant og demonstrerer fortsat dens modstandskraft i udfordrende økonomiske tider. Mattels vækst overgik sektorens, da vi vandt markedsandele i nøglemarkeder verden over og opnåede vækst i alle fire regioner, udtaler topchef i Mattel, Ynon Kreiz, i regnskabet.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder