Storbank advarer: Januarrally er ovre

Udgivet den 29-01-2019  |  kl. 06:34  |  

- Selv hvis de fulde "8 sekunder" af dette rally ikke er passeret endnu, ville vi forsøge at stå af.

Sådan lyder rådet fra den amerikanske investeringsbank Morgan Stanleys investeringschef for amerikanske aktier, Mike Wilson, i en analyse, ifølge Bloomberg News.

De amerikanske aktier, målt på S&P 500-indekset, er indtil nu i 2019 steget med 5,3 pct. - inklusiv et fald mandag på 1,0 pct. Men hvis man forlænger udviklingen en håndfuld handelsdage ind i december, til juleaftensdag, så er aktierne faktisk steget med 12,0 pct. siden den seneste bund.

- Vi er kommet tæt nok på en tyr, der i tiltagende grad bliver farlig, og vi har svært ved at se potentialet ved at holde fast og se, hvor længe vi kan blive ved med det.

Mike Wilson har flere bekymringer. Den ene er den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som i denne uge afholder årets første rentemøde. Frygten er, at banken vil fortsætte sine renteforhøjelser ind i 2019 og fortsætte med at stramme kvantitativt ved at reducere sin obligationsbeholdning på et tidspunkt, hvor vækstmotoren sprutter.

Et andet forhold, som giver anledning til en dæmpning af entusiasmen, er de blandede regnskabsresultater fra de amerikanske selskaber, senest understreget mandag af skuffende salg og indtjening hos industrikæmpen Caterpillar og en nedjustering fra den store chipproducent Nvidia.

Ifølge Morgan Stanlay har analytikerne på Wall Street fra december til januar også sænket deres forventninger til selskabernes indtjening i S&P 500-indekset med 2,7 pct. for fjerde kvartal 2018 - alt i mens altså at aktierne er steget.

/ritzau/FINANS

Redaktion

Tags:  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder