Storbanker ser mulig vending for europæisk økonomi i 2020

Udgivet den 28-11-2019  |  kl. 22:36  |  

Efter et hårdt år lysner det nu i horisonten for den europæiske økonomi. Det mener en stribe storbanker ifølge Jyllands-Posten Erhverv. En af grundene til det er, at den tyske økonomi, som er den største i Europa, viser tegn på bedring - og det vil smitte af på den europæiske.

- Det virker, som om den kraftige afmatning, man har set i den tyske fremstillingssektor, er ved at løje af. Vi ser 2020 som et relativt svagt år for europæisk økonomi, men hvor vendepunktet kan komme, siger Helge Pedersen, cheføkonom i Nordea, til mediet.

Den tyske økonomi har blandt andet været ramt af krisen i landets bilindustri samt af handelskrigen mellem USA og Kina. Landet undgik dog - til analytikernes overraskelse - en teknisk recession i tredje kvartal, og efterfølgende viste det vigtige IFO-indeks sig bedre end ventet i november.

- Vi regner med, at 2020 bliver et bedre år for den europæiske økonomi end 2019. Væksten på tværs af Europa tager til næste år, skriver Sven Jari Stehn, chef for analysen af europæisk økonomi hos Goldman Sachs, sammen med andre ifølge Jyllands-Posten Erhverv.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Eurozonen❯ 

Relaterede nyheder