Storbritannien bekræfter exit fra EU's fællesmarked og toldunion

Udgivet den 20-06-2017  |  kl. 17:04  |  

Selv om der vil blive tale om overgangsfaser i flere etaper, ligger det fast, at Storbritannien vil forlade EU's fællesmarked og toldunion fuldstændig i forbindelse udtrædelsen af EU-samarbejdet, populært kaldet brexit.

Sådan lyder det fra EU's øverste brexit-forhandler, franske Michel Barnier, ifølge Bloomberg News.

- Det blev bekræftet i går, at Storbritannien har planer om at forlade fællesmarkedet og toldunionen. Der kan meget vel blive brug for overgangsperioder, nogle gange med udfasninger og nogle gange med indfasninger, siger Michel Barnier ifølge nyhedsbureauet.

Han peger på, at det tekniske arbejde med at løse briternes udtræden vil gå i gang, når der er nået en solid og holdbar aftale mellem parterne.

Ligeledes skal der sættes gang i arbejdet med at forme de fremtidige relationer mellem Storbritannien og EU-landene gå i gang, men de to faser vil ikke begynde samtidig, fastslår hovedforhandleren.

- Blandt de største udfordringer er Irland i frontlinjen. Vi er nødt til at finde en unik løsning for Irland og finde ud af, hvordan den skal implementeres, siger Michel Barnier ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  macro❯  Europa❯  Storbritannien❯ 

Relaterede nyheder