Storbritannien/Nordea: Pund-styrkelse ser uholdbar ud med brexit-kaos

Udgivet den 31-01-2019  |  kl. 15:29  |  

Trods politisk kaos om Storbritanniens udtræden af EU er den britiske valuta, pundet, styrket kraftigt i januar. På blot 14 dage - fra 11. til 25 januar - blev prisen på et pund således løftet til 8,66 kr. fra 8,24 kr. stykket.

- Historisk er det ikke usædvanligt med store udsving i pundkursen. Det, der er overraskende, er, at pundet stiger kraftigt, samtidig med at Storbritannien er kastet ud i et stort politisk kaos, funderer valutastrateg Niels Christensen fra Nordea i en kommentar.

I hans optik virker en løsning på den uafklarede brexit-situation vanskelig, hvilket gør den kraftige stigning uholdbar.

Efter planen træder Storbritannien ud af EU 29. marts, men Niels Christensen peger på, at det "sandsynligvis" bliver udskudt.

Næste vigtige dato er ifølge valutastrategen 13. februar, hvor den britiske premierminister, Theresa May, vil aflægge beretning i det britiske parlament om forhandlingerne med EU. Dagen efter fremsættes et forslag, som kan indeholde ændringsforslag til det tidligere aftaleudkast.

Når pundet er styrket trods politisk kaos, skyldes det ifølge Niels Christensen en udbredt opfattelse af, at en udtræden uden en aftale er blevet mindre sandsynlig.

- Den kraftige stigning i pundet i januar er sandsynligvis et udslag af nedlukning af korte pundpositioner, mere end der er tale om investorer, der har købt pundet i forventning om en mere vedvarende stigning. Usikkerheden omkring pundet er fortsat stor med den lave sigtbarhed med hensyn til at få vedtaget en brexit-aftale, lyder det fra valutastrategen.

Torsdag ved 15-tiden koster et pund 8,52 kr. Onsdag ved 17-tiden var prisen 8,54 kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Storbritannien❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder