Strateg: Markederne har overreageret på Draghis tirsdagssnak

Udgivet den 30-06-2017  |  kl. 15:59  |  

Det har været en urolig uge på de finansielle markeder, hvilket især skyldes centralbankchef Mario Draghis udtalelser tirsdag. Udtalelserne blev af markedet tolket som et signal om, at Den Europæiske Centralbank (ECB) kan være længere fremme i tankerne om at justere pengepolitikken, end markedet regnede med.

Det er en overreaktion, vurderer seniorstrateg i Nordea Morten Hessner over for Ritzau Finans.

- Der var allerede inden udtalelserne konsensus i markedet, at ECB på et tidspunkt i løbet af andet halvår 2017 ville åbne op for, hvordan den ser opkøbsprogrammet blive nedskaleret med henblik på at starte en neddrosling i løbet af 2018, siger han og mener, at de efterfølgende ryk i både obligations- og aktiemarkedet meget vel kan have været utilsigtet fra Draghis side.

- Det kan i hvert fald ikke udelukkes. Men det er kun Draghi selv, som ved det, siger han.

Seniorstrategen hæfter sig også ved, at nedtoninger af markedets tolkning dagen efter taler for, at ECB vurderer, at markedseffekten har været for kraftig.

De lange statsrenter steg med cirka 20 basispoint i euroområdet, og det har givet kursfald for obligationsinvestorerne, mens aktiemarkedet har også været ramt.

Når Morten Hessner kigger i krystalkuglen for andet halvår er hans og Nordeas forventning, at renteniveauet i det tiårige segment vil stige med med cirka 50 basispoint frem mod årsskiftet.

FORTSAT OVERVÆGT AF AKTIER

Det er baggrunden for Nordeas anbefaling om at have overvægt af aktier.

- Vi anbefaler fortsat, at investorerne har flere aktier end normalt i deres porteføljer - også selv om den let forhøjede uro skulle fortsætte i de kommende dage, siger han.

Yderligere aktiefald i størrelsesordenen 5 pct. betragter Nordea som en købsmulighed, men indtil det sker anbefaler Nordea-strategen, at man holder sig i ro.

Morten Hessner ser størst risko for markederne, hvis væksten mod forventning skulle vende nedad. Men selv denne uges nøgletal har over en bred kam været "ganske stærke".

- En tålmodig stramning fra ECB og den amerikanske centralbank vil ikke være et problem, vurderer han.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  macro❯  Europa❯  Eurozonen❯ 

Relaterede nyheder