Swedbank ser højere omkostninger og milliardtab på Covid-19

Udgivet den 08-04-2020  |  kl. 14:01  |  

Aktien i Swedbank falder 6,6 pct. på børsen i Stockholm onsdag, efter at banken fra morgenstunden oplyste om forøgede omkostninger relaterende til både hvidvaskundersøgelser, hvidvaskbekæmpelse og coronaviruspandemien.

Swedbank estimerer nu totale udgifter for 2020 på omkring 21,5 mia. svenske kr., eksklusive en hvidvaskbøde på 4 mia. svenske kr. tildelt af det svenske Finanstilsyn.

- Det er 1,5 mia. svenske kr. mere end tidligere ventet og skyldes primært højere udgifter til undersøgelser relateret til hvidvasksagen, yderligere styrkelse af arbejdet mod hvidvask og øgede bestræbelser på at begrænse påvirkningen af Covid 19-krisen på samfundet og vores kunder.

- Swedbank vil også rapportere nedskrivninger på omkring 2,2 mia. svenske kr. i første kvartal, primært relateret til Covid 19-krisen, skriver banken i meddelelsen.

Udgifter til hvidvaskundersøgelser i Sverige og Estland ventes nu at løbe op i 1,55 mia. svenske kr. for 2020, hvilket er 750 mio. svenske kr. mere end tidligere estimeret.

Som følge af hvidvaskbøden, nedskrivningerne og de forøgede omkostninger regner Swedbank med at komme ud af første kvartal med et underskud.

Swedbank kommer med sit regnskab for perioden 23. april.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder