Sydbank: Cocktail af recessions- og rentefrygt bag C25-deroute

Udgivet den 28-09-2022  |  kl. 11:31  |  
Aktie tabel

Udsigt til stigende renter og frygt for recession har onsdag nok en gang grebet det danske aktiemarked, der vælter ned efter to handelsdage med spinkle plusser.

Sådan lyder forklaringen fra Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, til MarketWire.

Det danske C25-indeks falder onsdag eftermiddag 2,5 pct. til 1427,92. Det er ikke set lavere siden juli 2020.

Bunden af eliteindekset indtages af GN, FLSmidth og Netcompany, der sænkes på forventningen om kommende rentestigninger.

GN, der falder 5,2 pct., tynges videre af udsigten til en opbremsning i forbrugernes købelyst.

- Det næste, der kommer til at ske, er, at vi kommer til at blive ramt af en forbrugsopbremsning, som formentlig bliver ret hård, og det går ud over nogle af de selskaber, der leverer forbrugerudstyr, forklarer aktieanalysechefen og tilføjer, at gamingsektoren, hvor GN optræder efter opkøbet af Steelseries, ser svaghed.

RÅVARER PÅ HÆLENE

Råvarepriserne er onsdag på hælene, hvilket kan tynge aktien i FLSmidth, der ofte er en af de aktier, der reagerer kraftigt, når nervøsiteten for opbremsning stiger, lyder forklaringen.

- Frygten for økonomisk opbremsning koblet med rentestigninger er bare ikke en supersmuk cocktail for aktierne, opsummerer Jacob Pedersen.

End ikke bankerne, der alt andet lige nyder godt af stigende renter, går fri onsdag. Det er en indikation for bekymring hos investorerne om, hvad der foregår, forklarer Jacob Pedersen.

- Investorerne er begyndt at blive mere bekymret for, hvad der foregår. Nu så vi gasprisstigninger i forbindelse med lækagerne tirsdag, og det kan jo godt puste lidt til frygten for, at recessionen, som vi efter alt at dømme kigger ind i, bliver hårdere og kommer til at koste bankerne.

Alternativt kan forklaringen være, at investorerne kigger andetsteds efter gevinster, tilføjer han.

DEFENSIVT I TOPPEN

Hele eliteindekset er ved 11.15-tiden farvet rødt. I toppen af C25 ligger nogle af eliteindeksets defensive aktier anført af Novo Nordisk, der handles marginalt i minus.

- Det er et spørgsmål om at blive så lidt blæst omkuld i det, der foregår ude i verden i øjeblikket, og der er der ikke nogen tvivl om, at Novo Nordisk er et stærkt kort.

Med i toppen ligger Genmab, Coloplast og Novozymes med - relativt set - nådige fald på 1,6, 1,9 og 2,1 pct.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Danmark❯  Shares❯