Sydbank ser potentiale i DSV og anbefaler "køb" af aktien

Udgivet den 26-03-2020  |  kl. 08:17  |  

Sydbank skruer nu op for anbefalingen af en aktie i DSV Panalpina.

Banken siger nu "køb" mod tidligere "hold", skriver banken i en analyse.

- Transport- og logistiksektoren rammes hårdt af virusudbruddet, som på bare få uger har omvæltet verdens forsyningskæder og drastisk sænket efterspørgslen efter transport af varer, skriver Mikkel Emil Jensen, analytiker i Sydbank, i analysen.

Han fremhæver endvidere i analysen, at DSV's netværk og størrelse sikrer en stærkere modstandsdygtighed i forhold til de mindre speditører, mens integrationen af Panalpina på samme tid kan være nøglen til at afbøde de negative effekter af coronavirusset, som i hans øjne utvivlsomt vil ramme selskabet hårdt i særligt første halvår af 2020.

- DSV oser af kvalitet, og selv om sundhedskrisen giver en mavepuster på kort sigt, er vi overbeviste om, at DSV står godt positioneret til også i fremtiden at levere stærke resultater, skriver Mikkel Emil Jensen.

TRANSPORTSEKTOREN RAMMES SÆRLIGT HÅRDT

Især bliver transportsektoren ramt af, at flere lande har valgt at lukke ned i et forsøg på at inddæmme spredningen af coronavirus.

- DSV's uløselige tilknytning til verdensøkonomien betyder, at selskabet rammes direkte af den lavere aktivitet.

- DSV oplyste, at nedlukningen i Kina betød, at selskabet alene i februar kom 150 mio. kr. bagud i forhold til budgettet i forhold til forventningerne fra årets start, siger Sydbanks analytiker.

Transport- og logistikkoncernen har som en lang række andre selskaber på den baggrund valgt at suspendere forventningerne til året, ligesom det aktuelle tilbagekøbsprogram er suspenderet i ønsket om "at styrke en allerede stærk finansiel position i en periode med høj turbulens og usikkerhed".

DSV Panalpina kørte en kursstigning på 5,3 pct. i hus onsdag til 546 kr.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder