Syv dages optur for pund brudt: Labour-leder kritiserer brexit-plan

Udgivet den 06-12-2019  |  kl. 13:04  |  

Det britiske pund har haft en god periode med styrkelse syv handelsdage i træk, men fredag falder den en smule tilbage.

Ved 13-tiden er pund blevet svækket med 0,2 pct. til 1,3132 dollar, efter at kursen de foregående syv handelsdage er steget fra niveauet 1,2862 dollar.

De foregående dages pundstyrkelse er sket, i takt med at meningsmålinger har vist stigende opbakning til premierminister Boris Johnsons konservative parti, hvilket har dæmpet frygten for en fortsat fastlåst politisk situation i parlamentet.

Fredag siger den britiske oppositionsleder, Jeremy Corbyn, under en tale i London, at han er i besiddelse af en fortrolig rapport om det forestående brexit.

Rapporten viser ifølge Corbyn, at premierminister Boris Johnsons planer om brexit vil have en "ødelæggende" effekt på Storbritannien. Den afslører angiveligt også, at der vil blive indført toldkontrol mellem Nordirland og resten af Storbritannien.

- Det her er det tydelige bevis, der ubetinget viser den ødelæggende effekt, som Johnsons brexitaftale vil have på store dele af vores land, lyder det fra Corbyn, der er leder af oppositionspartiet Labour.

Premierminister Johnsons hovedbudskab forud for det britiske valg om under en uge har været, at han vil "få brexit gennemført".

Corbyn mener dog, at det slogan er vildledende. I sin tale fredag kalder Corbyn blandt andet Johnsons plan for "bedragerisk".

Briterne går til valg torsdag den 12. december.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder