TDC-formand opruster til kamp for at forhindre opsplitning - citat

Udgivet den 12-02-2018  |  kl. 08:31  |  
Arkiv: Foto

Slaget om TDC's fremtid har nået et kritisk punkt, efter at selskabet i slutningen af januar afviste et købstilbud fra pensionskasserne ATP, PFA og PKA. Konsortiet ville splitte telekoncernen op i to dele, hvilket TDC's bestyrelsesformand, Pierre Danon, synes er en dårlig idé.

Derfor opruster selskabets top nu til kamp. Dagbladet Børsen erfarer, at Pierre Danon har allieret sig med investeringsbankerne Morgan Stanley og Liontree Advisors, der også ydede rådgivning i forbindelse med milliardopkøbet af MTG Nordics tidligere på måneden.

Opkøbet af MTG er endnu ikke godkendt af aktionærerne, der har opfordret til, at TDC dropper det og i stedet går i dialog med bejlerne fra konsortiet.

- Det er et minefelt og vil være en meget dårlig idé for Danmark. At splitte TDC op vil tage mindst to år og være umådeligt komplekst og dyrt, og i den proces vil alt gå i stå, og TDC vil ikke kunne rekruttere digitale talenter. Jeg var med da British Telecom gjorde det, så jeg har set det, siger Pierre Danon til Berlingske Business.

Ifølge Børsens oplysninger skal investeringsbankerne rådgive om, hvilken strategi TDC skal forfølge over for pensionskæmperne. Analytikerne vurderer, at dialog er uundgåeligt.

- Presset fra aktionærerne er så stort, at det efterhånden er utænkeligt, at bestyrelsen kan komme udenom en dialog. Og derfor er det helt naturligt, siger Morten Imsgard, analytiker hos Sydbank, til avisen.

/ritzau/FINANS

Ditte Rieland Hansen

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
8,35%
 
15/02/19

 
5,72%
 
15/02/19

 
3,85%
 
15/02/19

 
3,57%
 
15/02/19

 
1,99%
 
15/02/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder