Telegiganters fusion møder modstand: Aktierne står til kursfald

Udgivet den 22-05-2019  |  kl. 14:58  |  

Aktierne i de amerikanske teleselskaber Sprint og T-Mobile ser ud til at skulle falde onsdag, efter at der er kommet forlydender om, at det amerikanske justitsministerium vil stille sig i vejen for selskabernes fusion.

Ifølge Reuters er justitsministeriet ikke tilfreds med den plan for fusionen, som Sprint og T-Mobile selv har præsenteret, og det skal have fået ministeriet til at begynde at arbejde på at modsætte sig en endelig fusion mellem selskaberne.

Hvis fusionen mellem Sprint og T-Mobile skulle blive til noget, har de to teleselskaber blandt andet lovet at sænke priserne "væsentligt", skriver Reuters.

En endelig beslutning i forhold til fusionen, der har en værdi af 26 mia. dollar, ventes at blive truffet inden for en måneds tid.

Onsdag før amerikansk børsåbning falder Sprint-aktien 1,6 pct. i det amerikanske formarked, samtidig med at T-Mobile-aktien står til at falde 1,5 pct.

Mandag steg de to teleselskabers aktier oven på opløftende kommentarer fra Ajit Pai, der er chef for Federal Communications Commission (FCC).

- I lyset af de betydelige tiltag, som T-Mobile og Sprint har gjort, vurderer jeg, at denne transaktion er i offentlighedens interesse, og jeg har til hensigt at anbefale mine kollegaer, at FCC godkender den, sagde Ajit Pai ifølge Bloomberg News.

Opbakningen fra Ajit Pai fulgte, efter at Sprint og T-Mobile havde offentliggjort deres plan for, hvordan sammenlægningen kunne skrues sammen.

En del af den plan er frasalg af visse aktiviteter for at opnå konkurrencemyndighedernes velsignelse.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder