Tirsdagens aktier: Defensive aktier i bund med FLSmidth på rød dag

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 17:07  |  
DSV

De danske aktier udviskede det meste af mandagens stigning. FLSmidth var i fokus efter kvartalsregnskabet, som det meste af spændingen dog var taget ud af. Ellers var det småt med selskabsnyheder tirsdag.

Det danske eliteindeks sluttede dagen med et fald på 1,2 pct. til 1433,98. Mandag steg det knap 2 pct.

Farven var rød tirsdag og kun fem aktier - ISS, Pandora, Jyske Bank og de to Mærsk-aktier - steg i C25. Alle uden selskabsspecifikke nyheder.

Ude i Europa var der ved dansk lukketid marginale stigninger. Det tyske DAX-indeks lå med dog med et fald 0,5 pct., mens de britske og franske ledende indeks steg henholdvis 0,01 pct. og 0,2 pct.

Det nuværende aktiemarked er fortsat ferieramt - nu ikke så meget af ferie i Danmark, men ude i Europa, og blandt andet derfor oplever man relativt mindre omsætning og et svingende marked.

- For nuværende har vi lidt af et kængurumarked. Ned den ene dag og op den anden dag. Det er nok en tendens, vi vil se i de kommende dage også, vurderer senioraktiehandler i Sydbank Christian Thatje.

FLS HAVDE EN VOLATIL DAG

FLSmidth havde allerede taget det meste af spændingen ud af dagens kvartalsregnskab, idet sløret for foreløbige tal for andet kvartal allerede blev løftet den 24. juli. Siden da er aktien faldet omkring 20 kr.

Aktien endte med et fald 3,1 pct. i 183,20 kr. efter at have været oppe i 196,25 et kvarter efter markedets åbning.

Faldet skete efter selskabets telekonference, men både chefhandler hos Danske Bank, Mads Zink og Sydbanks FLSmidth-analytiker Mikkel Emil Jensen pointerede, at der ikke var noget negativt på telekonferencen, der kunne forklare faldet.

- Der var ikke noget på telekonferencen, der kunne give anledning til det store fald, siger Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

FLSmidth bekræftede de foreløbige tal for perioden, som tydeligt afspejler, at FLSmidth blev hårdt ramt af coronakrisen, idet kvartalsresultatet efter skat faldt til minus 17 mio. kr. fra et overskud på 223 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Defensive aktier hang tirsdag i bremsen, og det skyldtes ifølge Mads Zink, at investorerne i de seneste dage har haft fokus på vækstaktier og mindre fokus på defensive aktier og valueaktier.

I bunden lå Ambu og høreapparatselskaberne og Coloplast sammen med FLSmidth.

Ambu faldt 4,2 pct. til 219,40 kr., Demant faldt ligeldes 4,2 pct. til 190,70 kr., og kollegaen GN faldt 3,5 pct. til 382,60 kr. Coloplast faldt 3,6 pct. til 1079,50 kr.

PRES PÅ NOVO FØR REGNSKAB

I midten af indekset lukkede Novo Nordisk med et fald 1,1 pct. i 410,25 kr.

- Investorerne er nok usikre op til regnskabet fra medicinalkoncernen, der lander torsdag, vurderer Christian Thatje.

Overordnet vurderes det, at Novo Nordisk efter tocifrede vækstrater i første kvartal kan se frem til en kraftig opbremsning i andet kvartal, hvor patienter og distributører ventes at have brugt af de nødlagre af medicin, der blev opbygget tidligt under udbruddet af coronavirus.

Det viste i hvert fald sidste uges regnskab fra konkurrenten Eli Lilly. De gode takter fra første kvartal var vendt til modvind.

DSV KUNNE IKKE HOLDE REKORDNIVEAU

Transportkoncernen DSV Panalpina fremlagde et forrygende regnskab forleden, og siden er løftede kursmål strømmet ind.

Tirsdag var storbanken JPMorgan på banen med et løft til 1000 kr. fra 923 kr., mens anbefalingen "overvægt" blev gentaget. Og også tyske Berenberg skruede op - her til 1000 kr. fra 755 kr., mens anbefalingen "køb" blev gentaget.

Mandag lukkede DSV-aktien i kursrekorden 898,40 kr. efter en stigning på 3,6 pct., men tirsdag faldt den 0,3 pct. til 895,40 kr. Aktien er i år steget knap 17 pct.

REGNSKABSNYT

Banknordik kom godt gennem andet kvartal af 2020, hvor banken ikke har været synderligt påvirket af covid-19. I kvartalet voksede bundlinjen til 82,3 mio. kr. fra 65,9 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Nedskrivninger på udlån udgjorde netto en tilbageførsel på 22 mio. kr. i andet kvartal 2020 mod nedskrivninger for 24 mio. kr. i første kvartal 2020. Aktierne i banken endte uændret 107 kr.

Athena Investment steg 0,3 pct. til 3,33 kr. efter at have leveret tal.

Athena Investments, som i 2019 solgte størstedelen af sine vind- og solaktiver, kom ud af første halvår med et driftsresultat, EBITDA, på minus 2,0 mio. euro mod et resultat på 3,2 mio. euro i samme periode sidste år.

Per 30. juni bestod Athenas portefølje af sol- og vindprojekter i Italien med en kapacitet på 57,4 megawatt, men da selskabet arbejder på et frasalg af de aktiviteter er de klassificeret som ikke-fortsættende aktiviteter i regnskabet.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder