Tirsdagens aktier: Mærsk i top af afventende marked

Udgivet den 30-05-2023  |  kl. 17:02  |  
Arkiv: Foto

Mærsk-aktierne solede sig tirsdag i toppen af det danske C25-indeks, hvor det altoverskyggende tema fortsat var det amerikanske gældsloft.

- Mærsk stiger på regnskabsnyheden fra den franske shippingkoncern CMA CGM, siger Sydbanks afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen og fastslår, at markedet fortsat afventer den endelige aftale om gældsloftet i USA.

Aftalen mangler endnu at blive stemt igennem i Kongressens to kamre.

Herhjemme lukkede C25 indekset med et fald på 0,6 pct. til 1818,28.

- Det er ikke fordi, der er nogle selskaber, der skiller sig voldsomt meget ud fra mængden. De, der var i fokus i sidste uge, trækker stadig lidt opmærksomhed, siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank.

Netcompany fortsatte sin positive tendens med forventningen om, at der torsdag kommer positive vækst- og indtjeningsmål på selskabets kapitalmarkedsdag. Derudover fik GN analytikernyt med både et løftet og et skåret kursmål.

KONKURRENTNYT TIL MÆRSK

I toppen af C25-indekset endte Mærsk, efter at B-aktien steg 1,6 pct. til 11.860 kr.

Den danske transportkoncern fik konkurrentnyt fra den franske shippingkoncern CMA CGM, som efter dansk børslukketid fredag meldte om "ekstremt solide" tal for første kvartal trods markant tilbagegang i forhold til samme kvartal sidste år.

Men første kvartal ser også ud til at blive det bedste af årets fire kvartaler, da normaliseringen af fragtmarkedet fortsætter, lød det fra det franske selskab.

Første kvartal bød på et fald i omsætningen hos Mærsk-rivalen på 30,2 pct. til 12,7 mia. dollar og et fald i driftsresultatet, EBITDA, på 61,3 pct. til 8,9 mia. dollar.

NETCOMPANY FØR KAPITALMARKEDSDAG

Netcompany havde vind i sejlene på den danske børs i sidste uge, og den tendens varede ved tirsdag, mens handlerne ser frem mod kapitalmarkedsdagen på torsdag.

Aktien steg 0,1 pct. til 295,70 kr.

Det skete efter plusser på henholdsvis 4,0 pct. og 5,7 pct. torsdag og fredag i sidste uge.

Fremgangen blev hentet i kølvandet af en analyse fra finanshuset Morgan Stanley, som vurderede, at der er en god chance for, at selskabet vil præsentere positive vækst- og indtjeningsmål på kapitalmarkedsdagen.

FCK SIKRER MESTERSKAB

Blandt sidepapirerne sikrede fodboldholdet F.C. København sig mandag det danske mesterskab, og det smittede positivt af på ejeren, Parken Sport & Entertainment, tirsdag.

Aktien steg 1,5 pct. til 104,50 kr.

Sejren giver adgang til den økonomisk lukrative Champions League-turnering, der udløser et større trecifret millionbeløb, hvis fodboldklubben spiller sig videre.

Rederiet DFDS fik vigtig afklaring fra Tyrkiet, efter at siddende præsident Recep Tayyip Erdogan henover weekenden har genvundet magten i landet i forbindelse med den anden valgrunde.

Landet er et af rederiets største og vigtigste markeder, som DFDS har stor tiltro til, fortalte topchef Torben Carlsen til Børsen efter valgafgørelsen.

DFDS barsler med at overtage selskabet Ekol Logistics i landet, og flere opkøbsmuligheder kan komme i spil.

DFDS-aktien faldt 0,3 pct. til 256,60 kr.

Tilbage i eliteindekset fik GN løftet kursmålet for aktien til 225 kr. fra 215 kr. hos finanshuset Oddo. Anbefalingen forblev uændret "outperform", fremgik det af Bloomberg News. Modsat nedjusterede DNB sit kursmål til 230 kr. fra 250 kr., imens anbefalingen blev fastholdt i positive "køb".

Aktien endte i bunden af C25 efter et faldt 3,2 pct. til 173,80 kr.

- Faldet skal ses i lyset af, at aktien performede godt i sidste uge, efter at selskabet offentliggjorde sin kapitalplan, påpeger Mads Zink.

.\\˙ MarketWire

Amalie Dinesen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder