Tirsdagens aktier: Mærsk og ISS i top og bund efter analytikernyt

Udgivet den 22-09-2020  |  kl. 17:05  |  
Arkiv: DSV

Mærsk- og ISS-aktierne blev tirsdag sendt hver sin vej efter nyt fra analytikerkorpset, og Chr. Hansen kom også i søgelyset med et biotekopkøb til 2,3 mia. kr.

Det danske C25-indeks lukkede tirsdag med en stigning på 0,4 pct. i 1475,27 efter mandagens fald på 1,6 pct. Det tyske DAX-indeks lå ved dansk lukketid til sammenligning med et plus på 0,7 pct.

- Vi ser en svag modreaktion på det udsalg vi så i går, hvor aktiemarkederne i Europa indhenter lidt af det tabte med fremgang til blandt andet teknologi, siger aktiestrateg Otto Friedrichsen fra Formuepleje til Ritzau Finans.

- Det er fortsat de samme temaer, der er i spil med smittetryk og hvidvask, siger aktiestrategen.

MEDVIND TIL MÆRSK EFTER POSITIV ANALYSE

A.P. Møller-Mærsk fik løftet sin anbefaling til "overvægt" fra "neutral" hos den amerikanske storbank JPMorgan, som også løftede kursmålet fra 10.368 kr. til 12.120 kr.

JPMorgan henviser blandt andet til kortsigtet vækst i fragtraterne samt et langsigtet pengestrømspotentiale.

Finanshuset Bank of America genoptog sin dækning af aktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 12.500 kr.

Mærsk B lukkede med en solid stigning på 5,2 pct. i 638 kr. efter mandagens nedtur på 4,2 pct.

CHR. HANSEN KØBER TYSK BIOTEKSELSKAB FOR 2,3 MIA. KR.

Ingredienskoncernen Chr. Hansen Holding indgik en aftale om at overtage det tyske selskab Jennewein Biotechnologie, der er førende inden for humane mælke-oligosaccharider (HMO'er), for 2,3 mia. kr.

Forretningen for humane mælke-oligosaccharider - sukkermolekyler som forekommer i høje mængder i modermælk og bruges i produktion af eksempelvis modermælkserstatning - er et marked kategoriseret ved høj vækst, fortæller Chr. Hansen.

Opkøbet ventes at påvirke Chr. Hansens indtjeningsmargin negativt i hele strategiperioden frem mod 2025, indtil der er opnået skala nok i forretningen.

- Ser man på indtjeningsmultiplerne, så giver det ikke så meget mening her og nu, i og med at Jennewein ikke tjener penge endnu. Men Chr. Hansen vurderer, at potentialet er der. Og for at kunne sige noget sikkert om det, så skal man have flere oplysninger, siger Sydbanks analytiker Per Fogh til Ritzau Finans.

Chr. Hansen-aktien lukkede med et fald på 1,3 pct. i 692,80 kr.

KURSMÅL FOR DSV LØFTET

Der var også analysenyt om DSV Panalpina, som hos det svenske finanshus SEB fik hævet sit kursmål med 10 pct. til 1100 kr. fra 1000 kr. med en gentaget købsanbefaling.

DSV Panalpina-aktien lukkede 1,8 pct. højere i rekorden 1000 kr.

ISS TIL BUNDS EFTER NYT LAVESTE KURSMÅL

I bunden af C25 lå ISS med et fald på 5,2 pct. i 82,64 kr., hvilket er et niveau, der sidst er set i slutningen af marts.

ISS' problemer handler blandt andet om udfordringerne med at føre servicekoncernens strategi om nøglekunder ud i livet.

Sådan lød vurderingen hos Handelsbanken, der i en ny analyse barberer kursmålet til 54 kr. fra 93 kr. Det er det laveste kursmål blandt de analytikere, der dækker aktien.

Det svenske finanshus gentager da også den negative anbefaling "sælg".

Coronakrisen har kun gjort situationen endnu mere udfordrende for selskabet, der har måtte se til, mens aktiekursen næsten er halveret siden nytår.

Danske Bank-aktien faldt mandag med 2,9 pct. efter en dag, hvor der generelt var pres på bankerne i både Europa og USA efter offentliggørelsen af nye dokumenter om hvidvask, som har ramt mange af de store banker.

Tirsdag fik Danske Bank-aktien et pænt rebound på 1,0 pct. til 82,82 kr.

Luftfartsselskabet SAS fik på den ekstraordinære generalforsamling godkendt den rekapitaliseringsplan, der over lang tid har været i støbeskeen.

Dermed kan planen nu føres ud i livet.

SAS-aktien lukkede på børsen i København med et plus på 3,9 pct. i 4,66 kr.

Flügger kom stærkt ud af første kvartal af sit forskudte regnskabsår 2019/20, hvor indtjeningen blev næsten fordoblet. Samtidig er toplinjen løftet af et opkøb i Polen, ligesom covid-19 har fået flere til at bruge tid på malerprojekter.

Flügger-aktien endte tirsdag med et fald på 1,6 pct. i 364 kr.

Boliga Gruppen, der driver en række onlineportaler med fokus på boligmarkedet, opjusterede forventningerne til 2020 med henvisning til en øget omsætning samt større og hurtigere besparelser end forventet.

Der ventes nu et resultat før skat på 10-12 mio. kr. mod tidligere 7-9 mio. kr.

Det blev belønnet af investorerne, der sendte aktien op med 13,9 pct. til 7,40 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder