Tirsdagens aktier: Mærsk sikrede en blidere medfart til C25

Udgivet den 27-10-2020  |  kl. 17:05  |  
Arkiv: Foto

En opløftende opgradering af anbefalingen og af kursmålet for Mærsk gav tirsdag rederiaktien styrke til at bidrage til en noget mildere tilbagegang for det danske C25-indeks set i forhold til udviklingen generelt i Europa.

Eliteindekset lukkede den svage handelsdag i 1501,66 eller helt marginale 0,01 pct. lavere en mandagens lukkeniveau, mens det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks samtidig havde tabt 0,9 pct.

- Det generelle billede er, at markedet er rigtig surt og bærer præg af lav risikoappetit på en kombination af fortsat stigende smittetal, og af at det ser urealistisk ud, at der kan komme en økonomisk hjælpepakke i USA inden præsidentvalget, bemærker chefstrateg Anders Østerheden i Nordea.

Han ser dertil det snarlige amerikanske præsidentvalg som en tæt tåge, der har hængt over markedet de seneste måneder.

- Så det er slet ikke urealistisk at forvente sure eller flade markeder op til valget, vurderer aktiestrategen, som ikke umiddelbart kan pege på, hvilke sektorer, den udvikling vil gavne eller skade.

Trods af usikkerheden, så har de cykliske aktier nemlig gjort det pænt i den seneste måneds tid, mens defensive aktier har gjort det mindre godt, fremhæver aktiestrategen.

- Der har ikke været en entydig sektorhistorie i den sidste måneds tid, konstaterer han.

STØTTE TIL MÆRSK

En af dagens væsentligste konkrete selskabsnyheder var, at finanshuset ABG Sundal Collier løftede anbefalingen af Mærsk-aktierne til "køb" fra "hold". Kursmålet opjusteredes desuden med knap 24 pct. til 14.200 kr. fra 11.500 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Den cykliske Mærsk-B aktie lukkede 1,4 pct. højere i 10.150 kr., og den bevægelse kommer ikke som en overraskelse for Anders Østerheden.

- Ikke hvis vi tror på, at vi stadig befinder os i et cyklisk opsving med pæne prisstigninger på råvarer og stigende aktivitet i fremstillingssektoren ud af Fjernøsten, påpeger han.

Logistikkollegaen DSV Panalpina steg 0,7 pct. til 1029 kr. hjulpet af, at tyske Berenberg forud for transportkoncernens regnskab for tredje kvartal torsdag løftede sit kursmål for aktien med 25 pct. til 1250 kr. fra tidligere 1000 kr.

Helt i toppen af C25-indekset steg Chr. Hansen og Ambu henholdsvis 2,6 pct. til 668,40 kr. og 4,3 pct. til 197,95 kr. uden konkrete selskabsnyheder som baggrund.

NEGATIVT NYT TIL NOVO

Udviklingen for Novo Nordisk skiftede over dagen farve fra grøn til rød, og aktien lukkede 1,9 pct. lavere i 430,75 kr. Medicinalaktien blev negativt påvirket har hele tre regnskaber fra amerikanske medicinalmastodonter ved middagstid dansk tid. Både Pfizer og især diabetes-konkurrenten Eli Lilly blev mødt med kursfald efter skuffende rapporter.

Tæt på bunden af eliteindekset lukkede FLSmidth med et fald på 3,4 pct. til 164,30 kr. trukket ned af den generelt negative markedsstemning og et skuffende regnskab fra den amerikanske leverandør af store entreprenørmaskiner Caterpillar.

Ingeniøraktien havde trist selskab af Danske Bank og Jyske Bank, der tabte henholdsvis 3,6 pct. til 88,54 kr. og 2,9 pct. til 191 kr.

REGNSKAB FRA ÖSSUR

Fra morgenstunden kom der regnskab fra den islandske protesevirksomhed Össur, som fastholder forventningerne til andet halvår 2020, hvor prognosen er et organisk fald i omsætningen på 0-8 pct.

- Siden starten af april har vi set en gradvis bedring af Össurs salg på vores største markeder, siger Jon Sigurdsson, administrerende direktør for Össur, i regnskabet.

Alligevel valgte svenske SEB valgt at sænke sit kursmål for aktien til 43 kr. fra 49 kr., og i den danske handel tabte aktien 2,3 pct. til 42 kr.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder