Tirsdagens aviser med Ørsted, Carlsberg og Mærsk

Udgivet den 29-10-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

BANKER TJENER PENGE PÅ NEGATIVE RENTER

Sydbank følger i halen på Nordea og Ringkjøbing Landbobank og hæver den negative rente for erhvervsindlån fra 0,60 pct. til 0,75 pct. (Forside, side 8-9)

FORSINKELSER I USA RYSTER IKKE ØRSTED

Manglende godkendelser i USA skubber tidsplanen for tre af Ørsteds store vindprojekter i USA. Alligevel tager Ørsted situationen med ophøjet ro. (Side 10)

CARLSBERG ER TILBAGE PÅ VÆKSTSPORET I KINA

Kina var før coronakrisen Carlsbergs store vækstmarked. Et stærkt tredje kvartal sender bryggeriet tilbage på sporet. (Side 12)

ATP I NYT SATS PÅ RISIKOFYLDTE IVÆRKSÆTTERE

Pensionskæmpen ATP satser igen på venture og skyder 120 mio. kr. i ny fond. Det er ikke et sted, hvor hvert eneste selskab bliver en stor succes. (Side 14)

FINANSSEKTOREN BYDER NY CO2-MODEL VELKOMMEN

Flere i finanssektoren roser den nye CO2-model, men forventer også, at CO2-målingen stadig bliver stort arbejde. (Side 18)

NYE NEDLUKNINGER PÅ VEJ I FLERE EUROPÆISKE LANDE

Tomme gader og lukkede døre kan igen blive hverdag i Europa. Nye restriktioner er på vej i både Tyskland og Frankrig. (Side 24)

VIRUSFRYGTEN ER TILBAGE: STORE KURSFALD RAMMER EUROPA

Nervøsitet og aktieudsalg har ramt aktiemarkederne. Stigende smittetal og usikkerhed om valget presser markederne. (Side 28-29)

FINANSHUSE OPFORDRER TIL AT HOLDE ØJE MED KINAS FEMÅRSPLAN

Kina leverer på sine mål, lyder det fra Janus Henderson Investors, der opfordrer investorer til at have fokus på femårsplanen. (Side 30)

BERLINGSKE BUSINESS

MÆRSKS TOPCHEF FORSTÅR TRUMPS OPGØR MED KINA

Det amerikanske marked er særdeles vigtigt for A.P. Møller - Mærsk, og det er det forestående præsidentvalg også. Transportgigantens topchef, Søren Skou, er bekymret for udviklingen i verdenshandlen under den nuværende administration, men han forstår til en vis grad det opgør, Donald Trump har indledt med Kina. (Side 4-5)

DANMARK TABER ØKONOMISK CORONATERRÆN TIL SVERIGE

De seneste måneder har vendt op og ned på det skandinaviske økonomiske regnskab for coronakrisen, hvor Sverige lige nu klarer sig bedre end Danmark. Vores hårde restriktioner for resten af året vil ramme privatforbruget og virksomhedernes aktiviteter - også her står Sverige og Norge bedre. (Side 8)

ERHVERVSLIVET HAR FÅET NOK AF REGERINGENS MANGLENDE CORONAPLAN

Et bredt politisk flertal er efter lange forhandlinger blevet enige om en aftale om nye omfattende hjælpepakker, men Dansk Industri efterlyser stadig en mere langsigtet plan fra regeringen. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

RINGKJØBING LANDBOBANK LANGER UD EFTER REGERING I STRID OM MINK

Topchef i Ringkjøbing Landbobank John Fisker langer hårdt ud efter regeringens håndtering af smittespredning på minkfarme. Også fra politisk side vokser kritikken. Samtidig fortsætter smitten sit indtog på nye farme. (Forside, side 6-7)

DSV PANALPINA KØBER SPEDITØR

DSV Panalpina har købt speditøren Prime Cargo, der har aktiviteter i Danmark, Polen og Kina, af den japanske Mitsui-Soko-Gruppe for et ikke oplyst beløb. (Side 2)

KUNDER I TOPDANMARK STRØMMER MOD NY PENSION

På under et år har over 200.000 kunder i Topdanmark kastet penge i en ny type opsparing med en grøn profil. I alt 550 mio. kr. er siden februar rullet ind i det, Topdanmark betegner som Formålspension. (Side 2)

NY CORONABØLGE TVANGSLUKKER IGEN DANSKE BUTIKKER I UDLANDET

Den aktuelle coronabølge i Europa skaber bekymring i store detailselskaber som Jysk, Pandora og Bestseller. Flere lande har atter stoppet for fysisk detailhandel. (Side 4)

CARLSBERG VOKSER UNDER SVÆRE VILKÅR

Til trods for coronakrisen har Carlsberg formået at sælge flere øl til forbrugerne og overrasker dermed analytikerne, der forudså tilbagegang. (Side 12)

SYDBANK STRAMMER RENTESKRUEN OVER FOR KUNDER MED PENGE PÅ BOGEN

Sydbank vil gerne i kontakt med de kunder, som skal til at betale negative renter som følge af ny grænse på 100.000 kr. (Side 14)

ØRSTED BLÆSER PÅ CORONAKRISEN MEN USIKKERHEDEN STIGER I USA

Ikke engang en global pandemi kan få Ørsteds regnskab til at byde på overraskelser, men usikkerheden lurer i USA. Alligevel fastholdes forventningerne til hele året. (Side 15)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder