Tirsdagens aviser med Danica, Norden og Systematic

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

KRISE TVINGER BRÆNDEOVNSFABRIKANT TIL STRATEGISKIFTE

Det 167 år gamle Morsø Jernstøberi har i årevis været afhængig af salget af brændeovne, men miljødebatten har fået efterspørgslen til at styrtdykke. Det har fået virksomheden til at udvikle en lang række nye produkter. (Forside, side 6-7)

BØRSSELSKABER SKAL IGEN GUIDE INVESTORERNE

Flere af de største danske selskaber som Maersk, Carlsberg og Vestas skal igen til at sætte tal på forventningerne til 2020. (Side 8)

DANICA OG VELLIV ER STORFORBRUGERE AF "EJERSKAB VIA FULDMAGT"

Bemærkelsesværdigt sammenfald mellem stemmestatistik hos nummer to og tre inden for dansk pension: Begge har inden for et år stemt imod ledelsen i præcis 7 pct. af afstemningerne. (Side 9)

SYSTEMATIC I KAPLØB OM STOR AMERIKANSK KONTRAKT

Den danske it-virksomhed Systematic, der sælger software og it-systemer, er nu med i kapløbet om at få del i en rammekontrakt på samlet 950 mio. dollar med det amerikanske forsvarsministerium. (Side 11)

EKSPERTER KRITISERER NYT NORDNETSATS: FONDENE ER FOR DYRE

Investeringseksperter kritiserer nye Nordnet-fonde for at være for dyre. Nordnet afviser kritikken. De løbende omkostninger (åop) for Nordnets nye fonde er 0,2-0,3 pct. (Side 16-17)

BERLINGSKE BUSINESS

BUREAUKRATI ER GIFT FOR VÆKSTEN

Flere end hver tredje nye iværksætter klandrer bureaukrati for at være den største vækstdræber. Love, regler og processer afholder dem fra at udvikle sig yderligere. (Forside, side 4-5)

STORCENTRE FRYGTER EN ANDEN CORONABØLGE

Det er blevet dagligdag med en lang række foranstaltninger i de danske butikker og storcentre. Branchen frygter en anden smittebølge, men det er endnu for tidligt at indføre yderligere retningslinjer. (Side 3)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

CORONA GIVER VÆKSTSPARK TIL DANSKE ARKITEKTHUSE

Coronakrisen har åbnet nye døre til vækst for danske arkitektvirksomheder globalt. Det virtuelle gennembrud under nedlukningen har vist, at fysiske møder ikke altid er så vigtige, så det bliver nemmere at komme i betragtning til opgaver verden over. (Forside, side 6-7)

NORDEN RAMT I STOR UKRAINSK SVINDELSAG

Rederiet Norden anklager en ukrainsk havneagent for at have forfalsket regninger i stor stil. Andre rederier er også ramt af bedragerier. (Side 4)

NU BLIVER DET ALVOR FOR DANSKE EKSPORTVIRKSOMHEDER

Der indtræder snart en ny virkelighed for landets eksportvirksomheder, som kan takke fulde ordrebøger før krisen for, at de indtil nu har klaret sig godt. (Side 8-9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder