Tirsdagens aviser med Danske Bank, Lundbeck og Novo Nordisk

Udgivet den 30-10-2018  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

FORMANDS EXITPLAN RAMMER DANSKE BANKS CHEFJAGT

Oprydningen i Danske Banks top i kølvandet på hvidvaskskandalen skaber ifølge flere kilder en prekær situation. Indtil bestyrelsesformand Ole Andersen trækker sig, besværliggøres arbejdet med at finde en ny topchef. Problemet er, at Ole Andersen ikke allerede er ude af banken, og enhver topchef med respekt for sig selv vil afvise at tage et job, hvis det er uklart, hvem vedkommende skal referere til. (Forside, side 6-7)

LUNDBECK HAR KUN SKABT ÉT PRODUKT DE SENESTE 15 ÅR

Endnu et flop viser, at Lundbeck har været bedre til at skabe vækst via opkøb end fra egen forskning. Det kan blive enden på den tidligere topchef Kåre Schultz' snævre strategi. (Side 8)

C25 STIGER MED 2,37 PCT OG SLÅR REKORD TRODS BLODRØD OKTOBER

C25-indekset har den seneste måned set rødt. Men mandag oplevede indekset en hidtil uset stigning. Det store investorspørgsmål er nu, om bunden er nået. (Side 13)

PRIS AFGØR NOVO-KAMP

Novo Nordisk og Sanofi hævder begge, at de har det bedste af anden generations moderne insuliner. Professor mener, at de er meget ens. (Side 15)

PENSIONSGIGANT DØMT UDE AF KÆMPEUDBUD

AP Pension er dømt ude i kampen om Novo Nordisks firmapensionsordning. Afgørelsen står dermed mellem Sampension og PFA. (Side 17)

BERLINGSKE BUSINESS

SVINDLERE KAN HAVE MISBRUGT DANSKE PENGETANKE

Store danske pengetanke som Nordea Invest og Danske Invest kan uforvarende have hjulpet svindlere med at lænse den danske statskasse for udbytteskat. Det kan være sket i forklædning af shorting, hvor man udlåner aktier til investorer, som tjener penge på faldende aktiekurser. (Forside, side 4-5)

GOOGLE TAGER KAMPEN OP MED DANKORTET OG MOBILEPAY

Den amerikanske søgegigant lancerer nu betalingsløsningen Google Pay i Danmark og resten af Norden. Ekspert kalder det den nødvendige brik, der har manglet hos Google, der vil samle danske forbrugere i deres system af produkter. (Side 6-7)

ZEALAND PHARMA LUN PÅ USA EFTER GYLDEN FRANSK SKILSMISSE

Med en bugnende pengekasse og et farvel til et mangeårigt samarbejde med fransk medicinalkoncern gør Zealand Pharma klar til at gå solo i USA. Biotekselskabet vil opbygge en kommerciel enhed på 30-40 ansatte på verdens vigtigste medicinalmarked. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

AKTIEURO KAN BREMSE BØRSNOTERINGER

Netcompanys børsnotering skulle være forbilledet, men den seneste tids børsuro har sat flere noteringer i stå. Rabatten, som investorer kræver, er simpelthen for stor. (Forside, side 6-7)

BØRSKANDIDAT TRÆDER VANDE EFTER URO

Medicinalskabet Abacus er en af de danske virksomheder, som længe har haft helt konkrete planer om en børsnotering, men nu kan timingen i markedet forpurre det projekt. (Side 6-7)

FILM- OG GAMINGKÆMPER GÅR SAMMEN OM STOR VÆKSTMISSION

Tre tunge selskaber inden for film, tv og spil stiller sig i spidsen for et markant løft af den visuelle digitale industri. Både omsætningen og antallet af job skal fordobles på fem år. (Side 11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder