Tirsdagens aviser med DSV, Santa Fe og Nykredit

Udgivet den 02-04-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

DSV KØBER PANALPINA FOR 30,5 MIA. KR.

Det lykkedes DSV's koncernchef, Jens Bjørn Andersen, at købe konkurrenten Panalpina til en pris på 30,5 mia. kr. Ifølge Jens Bjørn Andersen bliver to stærke selskaber lagt sammen til ét, der bliver markant stærkere. DSV Panalpina får en omsætning på 118 mia. kr., mens ejerfonden bag Panalpina bliver største aktionær i DSV. (Forside, side 10-11)

FSN FÅR KÆMPEBELØB EFTER FIASKOKØB AF GRAM

FSN Capital føler sig snydt efter købet af Gram Equipment og får støtte af forsikringen, der udbetaler 50 mio. euro. Nu går FSN efter sælgeren, Procuritas, og Grams fyrede ledelse. (Side 6-7)

SANTA FE-AKTIONÆR HAR FÅET NOK OG SÆLGER UD

En af Santa Fe's største aktionærer har mistet tilliden til selskabet og har solgt 90 pct. af sine aktier i selskabet. Santa Fe tabte 500 mio. kr. i det seneste regnskabsår. (Side 8)

NORDEA FORUDSER DYBT AKTIEFALD I 2018 GENTAGET I ÅR

Den skandinaviske storbank Nordea og en række amerikanske økonomer forudser "indtjeningsrecession" i de amerikanske virksomheder. Det ventes at presse aktiekurserne. (Side 22-23)

BERLINGSKE BUSINESS

DSV ADVARER MÆRSK MOD KAMP PÅ VEJENE

På dagen hvor A.P. Møller-Mærsk holder generalforsamling, kommer DSVs topchef, Jens Bjørn Andersen, med en slet skjult advarsel til Mærsk mod at gå direkte i konkurrence på landjorden. (Forside, side 6)

DSV HAR PLADS TIL FLERE OPKØB

DSV er på vej til at gennemføre det største af en lang række opkøb i virksomhedens historie. Det traditionsbundne schweiziske selskab Panalpina vil for 30,5 mia. kr. blive en del af DSV, som på længere sigt er klar til endnu flere opkøb. (Side 7)

FRA IKONVIRKSOMHED TIL FALDEN STORHED

ØK var i 1970'erne Nordens største virksomhed. Siden er det gået konstant ned ad bakke. Nu trues de sørgelige rester, Santa Fe-gruppen, af en ydmygende tvangslukning. (Side 4)

DANSK VÆKSTEVENTYR MED KUNSTIG INTELLIGENS

En amerikaner med en fortid i globale teknologigiganter har sammen med en irsk iværksætter etableret virksomhed i København. Med kunstig intelligens sigter de mod at gøre livet lettere for servicemedarbejdere verden over. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DYRT DRØMMEKØB SÆTTER DSV-TOP PÅ ULTIMATIV PRØVE

DSV har betalt en høj pris for schweiziske Panalpina, mener eksperter, som advarer om, at det bliver sværere end vanligt for DSV at skabe værdi med storkøbet. (Forside, side 6-7)

NYKREDIT-EJER PRØVER AT FORHINDRE OPRØRSKE KUNDERS KUPFORSØG

Nykredits hovedejer skyder en millionkampagne i gang, der skal mobilisere kunderne og forhindre oprørske kræfter i at tage magten i foreningen. Det er nødvendigt for at sikre den danske realkreditmodel på sigt, fastslår formand Nina Smith. (Side 8-9)

SANTA FE HAR MISTET MERE END 90 PCT. AF SIN VÆRDI

Santa Fe offentliggjorde søndag et blodrødt årsregnskab, men selskabets topchef er fortrøstningsfuld. En ny spareplan skal sikre virksomheden overskud i et faldende marked. (Side 11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer