Tirsdagens aviser med Mærsk, Spar Nord og Coop

Udgivet den 07-07-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

COOP VIL SKABE NY BYDEL I MILLIARDSATS

Coop skyder mere end 2 mia. kr. i et projekt, der skal forvandle et område på 250.000 kvm ved detailkæmpens hovedkvarter i Albertslund til en ny bæredygtig bydel. Formand Lasse Bolander går nu på jagt efter finansielle partnere, men Coop er klar til selv at finansiere projektet. (Forside, side 6-7)

RAMMERNE ER VED AT VÆRE PÅ PLADS I MÆRSK

A.P. Møller-Mærsk sætter fart på den nye strategi med opkøb af det svenske toldfirma KGH Customs Services for 1,8 mia. kr. - det andet opkøb i år. (Side 8)

STOR VÆKST I STARBUCKS OG ARLAS DRIKKEKLARE ISKAFFE

Salget af Starbucks-licensprodukter har givet Arla tocifret vækstprocent hvert år. Det fortsætter, siger Hanne Søndergaard, koncerndirektør med ansvar for innovation og marketing . (Side 9)

FINANS DANMARK VIL HAVE FINANSTILSYNET TIL AT LEMPE REGLER

Finans Danmark kritiserer Finanstilsynet for stramme regler om bankpolstring i coronatiden. Tilsynet afviser kritikken. (Side 11)

FIRE AF TI TOPCHEFER VIL FYRE EFTER HJÆLPEPAKKER

Næsten halvdelen af landets virksomheder skal afskedige ansatte, når hjælpepakkerne udløber. Topchefer vil have forlænget hjælpen, viser undersøgelse. (Side 12-13)

BLACKROCK FORUDSER AT EUROPA VIL VÆLTE USA AF AKTIETRONEN

Verdens største kapitalforvalter forudser, at europæiske aktier vil udvikle sig bedre end de amerikanske. Meningerne herhjemme er delte. (Side 16-17)

BERLINGSKE BUSINESS

KØBELYSTNE INVESTORER UDLØSER BOOM PÅ FIRST NORTH-BØRSEN

Minibørsen First North har fået fornyet vind i sejlene med en stribe nye noteringer efter matte år i kølvandet af finanskrisen. Investorer har masser af risikovillig kapital, og det har sendt aktiekursen på flere nye selskaber markant i vejret. (Forside, side 4-5)

USA'S ØKONOMI STYRER MOD CORONAHUL EFTER FORHASTET GENÅBNING

Genåbning er som følge af den voldsomme stigning i udbredelsen af coronasmitte erstattet af nedlukning i mange amerikanske delstater. Mere finanspolitisk hjælp er på dagsordenen, men USA kan få en af de hårdeste økonomiske kriser blandt de vestlige lande. (Side 6-7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

KRISE OG NEGATIVE RENTER KAN FØRE TIL EN NY BANKFUSIONSBØLGE

Bankernes udfordringer med negative renter ventes at kulminere i 2020, og i en giftig cocktail med negativ vækst og effekter af coronavirussen kan det sætte skub i en ny bølge af konsolideringer i banksektoren om et års tid. Det vurderer administrerende direktør Lasse Nyby fra Spar Nord. (Forside, side 6-7)

ANALYTIKER: ET OPLAGT MÆRSK-OPKØB

Den syvtakkede stjerne har udviklet sig fra en tung elefant til en let gazelle, vurderer Nykredit oven på milliardopkøb. Mærsks opkøb af den svenske toldspecialist KGH understreger, at der er fuld fart over rederikoncernens transformation. (Side 4-5)

MAGTFULD KOMITÉ KRÆVER MERE ÅBENHED OM TOPCHEFERS BONUSPROGRAMMER

Komitéen for God Selskabsledelse lægger op til en række store ændringer for dansk erhvervslivs måde at forklare alt fra lønninger til jobskifter på. (Side 10)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder