Tirsdagens aviser med Nordea, Genmab og Danske Bank

Udgivet den 17-07-2018  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

NORDEA HAR BRUDT NY DATALOV

I Nordeas netbank har kunder ved en fejl fået adgang til andre kunders personlige forhold. Eksperter vurderer, at sagen er helt oppe i den tunge kategori, og at banken står til en væsentlig bøde efter den nye persondatalov, der trådte i kraft 25. maj. (Forside, side 12-13)

LUXPLUS I VILD OPTUR

Selskabet Luxplus, der sælger hår-, kosmetik- og helseprodukter til medlemmer, vil ramme 100.000 medlemmer i slutningen af 2018, efter at regnskabet viser 44 pct. vækst på bundlinjen- (Side 6)

GENMABS SÆLLERT FÅR RYGSTØD FRA PRISHOP

Genmabs amerikanske partner, Johnson & Johnson (JNJ), løfter tirsdag sløret for udviklingen i andet kvartal, og for det danske biotekselskabs aktionærer vil der være interessant læsning i salgsudviklingen for kræftmidlet Darzalex, der udgør hovedparten af værdien i Genmab. (Side 8)

PENSIONSSELSKAB SPÅR FORTSAT HØJT AFKAST PÅ INFRASTRUKTUR

Industriens Pension har fået sig godt betalt for investeringer i infrastruktur. Selvom det er hård kamp, tror chef på over 10 pct. i afkast om året. (Side 10)

DANSKE REGNSKABER FÅR DOLLARMEDVIND

Ingen har endnu indregnet dollarstyrkelsen, men der er valutamedvind i andet kvartal til visse danske selskaber, melder flere analytikere. De danske regnskaber vil også være påvirket af handelskrigen, så der skal lyttes til virksomhedernes meldinger. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

NOVOZYMES MENER USA LEVERER MAGTEN PÅ ET SØLVFAD TIL KINA

Novozymes-topchef Peder Holk Nielsen er bekymret for, at USA's præsident, Donald Trump, er ved at efterlade et magtvakuum på den globale scene, som Kina står klar til at indtage. (Forside, side 4-5)

MØRKE SKYER OVER MAGASINS BRITISKE EJER

Krisen strammer til omkring Magasins britiske ejer, Debenhams. To fremtrædende britiske kreditforsikringsselskaber har skruet ned for, hvor store ubetalte regninger de vil dække for leverandørerne, hvis stormagasinkæden får problemer med at betale. (Side 3)

MEDIEMASTODONTER I OPKØBSKAMP FOR AT SKABE RIVAL TIL NETFLIX

Den internationale medie- og underholdningsbranche er midt i en kamp om at få adgang til loyale slutkunder. Lige nu samler interessen sig om et gigantisk bud på europæiske Sky og opkøb af amerikanske Time Warner. (Side 6-7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE BANK MANGLER OPLAGT KRONPRINS

Hvis Danske Bank fra den ene dag til den anden skulle miste topchef Thomas F. Borgen, vil der ikke være en umiddelbar kronprins til at tage over. (Side 2)

LARS THRANE ÆRGRER SIG OVER TABET AF THRANE & THRANE

Satellitvirksomheden Cobham Satcom - tidligere Thrane & Thrane - bløder millioner under sin nye ejer, der købte virksomheden for 2,4 mia. kr. Selskabets ene grundlægger, Lars Thrane, havde forudset nedturen og er klar på at hjælpe til, hvis andre køber virksomheden. (Side 4)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder