Tirsdagens aviser med Novo Nordisk, Chr. Hansen og Ørsted

Udgivet den 09-01-2018  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

NOVO JAGTER ABLYNX-AKTIONÆRERNE EFTER NEJ FRA BESTYRELSE

Novo Nordisk forsøger sig for første gang i nyere tid med et fjendtligt opkøb for at opnå vækst i sin bløderdivision. Efter tre afvisninger fra belgiske Ablynx' bestyrelse vil Novo Nordisk og finansdirektør Jesper Brandgaard tale direkte med aktionærerne. Novo går især efter blødermidlet Caplacizumab. (Forside side 6-7)

KIRKBI FORTSÆTTER JAGT PÅ NORDISKE VÆKSTMASKINER

Lego-pengetanken Kirkbi får travlt de kommende år, hvor op mod syv store virksomhedskøb skal i hus. Svensk opkøb kan være første af flere udenlandske. (Side 8)

CHR. HANSEN HENTER NY DIREKTØR FRA KONKURRENT

Chr. Hansens nye direktør, Mauricio Graber, kommer fra en direktørstilling i Givaudan. Han er manden, der skal sikre fortsat succes i den danske ingrediensvirksomhed. (Side 9)

VESTAS STRØG I VEJRET EFTER STOR OPJUSTERING

Mandagens kraftige opjustering af den danske vindmølleproducent Vestas' frie cashflow for 2017, gav aktien et løft på over 5 pct. Ved børslukningen var aktien steget med 2,9 pct. til kurs 439. (Side 9)

ØRSTED-LEDELSE FÅR KRITIK FOR AT TIE OM NAVNESTRID

Ledelsen i Ørsted - det tidligere Dong Energy - med Thomas Thune Andersen i formandsstolen får nu kritik af Dansk Aktionærforening. Aktionærforeningen er utilfreds med, at navnestriden med arvingerne efter H.C. Ørsted ikke blev nævnt, da generalforsamling stemte for at ændre navn. (Side 10)

PFA VIL BREMSE VILD VÆKST I KUNDERS GYLDNE PENGETANK

PFA's kunder har fået 24 mia. kr. som kundekapital siden 2001. Næste år laver pensionskæmpen to store ændringer i den omstridte model. (Side 12)

AP PENSION GØR KLAR TIL AT SENDE FLERE PENGE TIL KUNDERNE

Med yderligere 250 mio. kr. sætter AP Pension fart på sin kundebonus. I år vil Nordea Liv & Pensions kunder for første gang få en bonus. (Side 13)

BERLINGSKE BUSINESS

NOVO VIL VRIDE ARMEN OM PÅ BELGISK GULDKLUMP

Med et fjendtligt opkøbsforsøg til 19 mia. kr. vil Novo Nordisk overtage et belgisk biotekselskab for at ruste sig til kamp mod den schweiziske konkurrent Roche. Men Ablynx afviser Novo og vurderer, at selskaber er meget mere værd. (Forside, side 10-11)

SPILKOMET SKAL BØRSNOTERES FOR MILLIARDER

Det danske spil- og gamblingfirma Better Collective er tæt på at blive børsnoteret. Selskabet sender brugerne videre til spiludbydere som Danske Spil og andre, som Better Collective har samarbejdsaftaler med. Spiludbyderne betaler det danske selskab et engangsbeløb eller giver dem en andel af omsætningen. (Side 4-5)

LEGO-PENGETANK INVESTERER MILLIARDER I SVENSKE KLIKGULVE

Lego-familiens pengetank, Kirkbi, ser enorme muligheder i en særlig klikteknologi, som er udviklet og ejet af gulvproducenten Välinge. Kirkbi har lagt cirka 3 mia. kr. på bordet for knap halvdelen af det svenske selskab. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BELGISK OPKØB SKAL LUKKE MILLIARDHUL FOR NOVO

Novo Nordisk med Lars Fruergaard Jørgensen i spidsen vil med et opkøb af det belgiske biotekselskab Ablynx give salgskanonen ny ammunition. Men den danske medicinalkæmpe får den kolde skulder, og Novo Nordisk skal passe på pengepungen i det fjendtlige opkøbsforsøg, lyder advarslen. (Forside, side 6-7)

CHR. HANSENS FORMAND FULGTE NY CHEF LÆNGE

Det tog kun Chr. Hansen godt en måned at finde en ny topchef. Ifølge bestyrelsesformand Ole Andersen har bestyrelsen fulgt mexicaneren Mauricio Graber, der bliver ny topchef i ingrediensvirksomheden, i længere tid. (Side 4)

AALBORG LUFTHAVN VENTER NY VÆKST

Nye ruter og finde afgange til udlandet skal sikre fornyet vækst i Aalborg Lufthavn, som sidste år havde en flad udvikling i passagertallene. (Side 5)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  newspaper❯ 

Seneste nyheder