Tirsdagens aviser med Novo Nordisk, Danske Bank og Ambu

Udgivet den 08-05-2018  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

FOND NÆR KOLLAPS EFTER SLAGSMÅL OG MILLIONTAB

Fremtrædende sønderjyske forretningsfolk er havnet i nød med deres investeringsfond Mayday Invest, der har energikæmpen SE og Fleggaard-arving med som investorer. En stribe konkurser, milliontab og juridiske slagsmål skubber investorerne tæt på at kaste håndklædet i ringen. (Forside, side 6-7)

BESTSELLER-EJER SATSER STORT PÅ UDVIKLING AF BIOTEKSTILER

Ejeren af Bestseller, Anders Holch Povlesen, har igen kastet sig ud i en investering i et nyt område. Et tocifret mio-beløb er sat i et partnerskab med østjyske Pond. (Side 8)

AXCEL TABER FORMUE PÅ SALG AF SVENSK HOVEDPINE

Efter mere end ti års ejerskab er Danmarks største kapitalfond, Axcel, nu sluppet af med det svenske selskab Driconeq, der laver udstyr til mineindustrien. Investeringen har været et problem, og selskabet har givet tab, erkender ledende partner Christian Schmidt-Jacobsen. (Side 9)

CARLSBERG HENTER NY DIGITAL DIREKTØR I BESTYRELSEN

Carlsberg udpeger Nancy Cruickshank, der siden marts sidste år har siddet i bryggeriets bestyrelse, som direktør for transformationen af den digitale forretning. (Side 10)

LEGOS BYGMESTER SÆTTER REKORD EFTER BOOM

Grindsted-koncernen KGH, der har tætte bånd til Lego, øger salget til langt over 1 mia. kr. efter godt år med Lego house-projekt. Bundlinjen runder 100 mio. kr. (Side 11)

ANALYTIKER SPÅR MERE VÆKST EFTER AKTIEBRAG I AMBU

Ambu-aktien bragede mandag op med knap 18 pct. efter opjustering af vækstforventninger. Og der er meget mere vækst at hente, spår analytiker. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

NOVO UDLEVERER FORTROLIGE PRISER, PROFITTER OG RABATTER

Den amerikanske delstat Nevada tvinger Novo Nordisk til at fremlægge dybt fortrolige oplysninger om priser, profitter og rabatter på det amerikanske marked. Alle Novos største midler mod diabetes er med på den liste, der er omfattet af loven i Nevada. (Forside, side 8-9)

NETCOMPANY MELDER BØRSPLANER UD I DAG

It-virksomheden Netcompany vil i dag meddele, at man går efter en børsnotering, som sandsynligvis vil ske 6. eller 7. juni. I første omgang vil der blive udsendt en "intention to float" til aktiemarkedet. Den vil være den første officielle melding fra virksomheden om planenerne om at blive noteret. (Side 6)

TELESELSKABER SKAL IKKE UDLEVERE KUNDEDATA TIL PIRATJAGT

Navne og adresser på telekunder skal ikke udleveres til advokatfirmaer i jagten mod piratkopiering, fastslår Østre Landsret i principiel dom. Men hele grundlaget for logningen er stadig uafklaret. (Side 12)

DANSKE BANK KLAR TIL STØRRE KONKURRENCE FOR INVESTERINGSPRODUKTER

Et år inde i Danske Banks digitale investeringseksperiment fjerner banken loftet for June-investorerne. Samtidig glæder banken sig over antallet af førstegangsinvestorer, men ærgrer sig over den begrænsede appel til kvinder. (Side 14)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

FINANSTILSYNET LADER DANSKE BANK SLIPPE MED PÅTALER

Finanstilsynet stangede ingen bøder ud, og tilsynet fastslog endda, at der ikke er grundlag for at føre sager mod ledelsen i Danske Bank for hvidvask. Banken slipper med otte påtaler, otte påbud og et krav om at polstre sig med yderligere 5 mia. kr. i en af de største skandalesager i dansk erhvervshistorie. (Side 16)

SKIFTERETTEN SMÆKKER KASSEN I FOR CHRISTIAN HARLANG

Skifteretten har definitivt smækket familiekassen i for advokat Christian Harlang og hans mor. De råder ikke længere over familieformuen, for der er risiko for at de gør skade på formuen. (Side 18)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder