Tirsdagens aviser med Novo Nordisk, Demant og B&O

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

SKATTEBOMBE UNDER ERHVERVSDRIVENDE FONDE

Skatteminister Morten Bødskov vil i nyt lovforslag opkræve skat på 22 pct. ved oprettelse af nye erhvervsdrivende fonde. Det overrasker medlem af regeringens ekspertgruppe, der ser det som at gå baglæns trods bred politisk enighed om at forbedre vilkårene. (Forside, side 20-21)

APPLE OVERHALER MOBILEPAY I JYSKE BANK

Privatkunderne i Jyske Bank bruger Apple Pay 25 pct. mere til betaling i butikker end Mobilepay, der dermed for første gang får baghjul i betalingskrigen. (Side 6-7)

DEMANT LUKKEDE ALT NED EFTER HACKERANGREB

Topchef i Demant, Søren Nielsen, blev hurtigt klar over, at hackerangrebet på selskabet ville få voldsomme følger. Redning af backup sikrede kontrol. (Side 8)

NOVO NORDISK KØBER SIG ADGANG TIL NYE TEKNOLOGIER

Novo Nordisk har indgået en milliardaftale med amerikanske Dicerna, der giver Novo Nordisk adgang til over 30 lægemiddelkandidater. (Side 10)

DIREKTØR I B&O STOPPER

Bang & Olufsen er igen ramt af uro i den øverste ledelse. John Mollanger, der blev hentet ind som chef for B&O Play, er nu fortid hos den danske elektronikproducent. (Side 10)

MÆRSK-KRONPRINS BLIVER TOPCHEF HOS STOR RIVAL

Søren Toft, tidligere driftsdirektør og skibsreder i Mærsk, rykker til konkurrenten MSC, der er verdens næststørste rederi med hovedsæde i Schweiz. (Side 15)

SYDBANK OG JYSKE BANK ER TAVSE OM TVIVLSOMME GÆT

Banker er tavse om, hvorfor de benytter uegnede tiårige forventninger til afkast i rådgivning af kunder. Sydbank afviser nu at sælge kritiseret produkt. (Side 18)

VILDE UDSVING MED AMBU OG ISS SOM HELT OG SKURK

Regnskaberne for tredje kvartal gav hårde hug til flere cykliske selskaber, mens nogle af de mere defensive aktier blev belønnet. (Side 27)

BERLINGSKE BUSINESS

STATSFOND I GRØN KÆMPESATSNING TIL LANDS, TIL VANDS OG I LUFTEN

Elektrobrændstof til fly og skibe, kunstige proteiner og klimavenlig beton er tre af de områder, hvor Danmark kan få en fremtidig styrkeposition. Det mener klimapanelet med erhvervsledere, forskere og organisationsformænd, der skal prioritere Innovationsfondens investeringer på 800 mio. kr. (Forside, side 8-9)

FINANSTILSYNET HEJSER ADVARSELSFLAG FOR HVER TREDJE DANSKE BANK

Situationen kan hurtigt blive meget alvorlig for en lang række af af bankerne, vurderer Finanstilsynet. (Side 5)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PÆDAGOGERNES PENSIONSPENGE FORRENTES BEDST

Pædagogernes Pension giver de store pensionskasser baghjul, når det gælder afkast. (Forside, side 6-7)

ALDI FÅR FRISKE MILLIONER FRA TYSKLAND TIL DANSK BUTIKSKRIG

Den danske discountkæde, som har tabt 1,9 mia. kr. de seneste otte regnskabsår, henter for anden gang i år 300 mio. kr. til kampen med konkurrenterne her i landet. (Side 4)

HACKERANGREB KAN RAMME VÆKSTEN I DEMANT

Hackerangrebet mod Demant har sat jagten efter nye kunder ned i tempo. Det kan potentielt ramme væksten i starten af 2020. (Side 8)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder