Tirsdagens aviser med Sydbank, Mærsk og coronakrise

Udgivet den 11-08-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

SYDBANK FÅR KRITIK EFTER AT HAVE OVERTAGET JULETRÆSPRODUCENT

En række af Sydbanks kunder kritiserer banken, efter at banken har overtaget verdens største juletræsproducent. Kunderne, der er konkurrenter til producenten, føler sig kvalt af Sydbank. (Forsiden + side 6-7)

MÆRSK OVERTAGER HAVNERIVAL I AARHUS

Efter flere års konkurrence på Aarhus Havn overtager Mærsk nu Aarhus Logistics Center, der er ejet af Blue Water Shipping. (Side 8)

EMBALLAGEKRAV KAN FØRE TIL KRIG MELLEM INDUSTRI OG KOMMUNER

Erhvervslivet kan stå med en regning på 1,5 mia. kr., når det bliver producenternes ansvar at stå for emballagen. (Side 14-15)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ERHVERVSPROFILERS INVESTERING PÅ EN HALVMILLIARD I STARTUPS ER NU 900 MIO. KR. VÆRD

"Virksomhedsfabrikken" Founders har siden 2012 etableret 25 techvirksomheder og investeret for en halv milliard - i dag har de en markedsværdi på over 900 mio. kr. (Forside + side 6-7)

BESTSELLER: VI ER ET BEDRE STED END FORVENTET, DA KRISEN BRØD UD

Den danske modekoncern Bestseller er klar til ekstraordinære tiltag over for leverandører i hele verden, efter at koncernen er kommet bedre over coronakrisens første måneder end ellers ventet. (Forside + side 8-9)

HJEMMEARBEJDE LANGT BEDRE END SIT RYGTE

Flere arbejdsgivere frygtede forud for krisen, at hjemmearbejde var lig med manglende produktivitet. Frygten er midlertidig gjort til skamme, viser en analyse fra blandt andet PwC. (Forside + side 12-13)

ORGANISATION: MODEINDUSTRIEN I DANMARK TABER 10-15 PCT. I 2020

Den danske modeindustri ventes at blive tabe 10-15 pct. i 2020. Det fastslår Dansk Mode & Textil med udgangspunkt i en analyse. (side 9)

BANKDIREKTØR: STØRRE REGNING TIL PRIVATKUNDER MED INDLÅN

Bankkunder med store indlån kan vente sig flere regninger. Sådan lyder vurderingen fra Ringkjøbing Landbobank og bankens bankdirektør, der overvejer, om grænsen for betaling for indlån kan sænkes yderligere. (side 10)

BERLINGSKE BUSINESS

CORONAKRISE HAR GIVET ET SKRED I DIGITAL UNDERHOLDNING

Flere digitale tjenester som lydbogsselskaber og streamingtjenester har oplevet massiv vækst under coronakrisen. Ekspert mener, at forbruget er kommet for at blive. (Forsiden, side 4-5)

MUSIKINDUSTRIEN GÅR EFTER FLERE ERHVERVSSAMARBEJDER

Rapperen Kidd og Djøf er gået ind i et samarbejde, og det skal nu være et skoleeksempel for andre i branchen. Universal Music Denmark vil skrue op for samarbejdet mellem kunstnere og erhvervslivet. (Side 5)

NYE REGLER KAN GIVE EKSTRAREGNING TIL FORÆLDREKØB

Et nyt lovforslag kan give dyrere forældrekøb. Det gælder ikke kun fremtidige køb, men også de, der allerede er foretaget. (Side 7)

/ritzau/FINANS

Katy Wang

Relaterede nyheder