Tirsdagens aviser med Tryg, Novo Nordisk og Carlsberg

Udgivet den 21-11-2017  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

AIRTAME TJENER STORT PÅ AMAZON MEN VILLE HELST VÆRE FRI

Streaming-firmaet Airtame stod i dilemmaet om salg via Amazon og dermed risikoen for at blive opslugt eller at gå solo og dermed gå glip af omsætning. Salget via Amazon udgør i dag 10 pct. af omsætningen, mens marketingdirektør Steffen Hedebrand ville helst være fri. (Forside, side 6-7)

TRYG VIL ØGE OMSÆTNING TIL 1 MIA. KR.

For at modvirke et pres på toplinjen skal forsikringskoncernen Tryg hente 1 mia. kr. fra nye produkter. Det kom frem på Trygs kapitalmarkedsdag i London mandag. Koncernen har aldrig sat barren så højt ifølge topchef Morten Hübbe. (Side 8)

DESIGNSELSKAB FORDOBLER RESULTAT

Det går forrygende for møbel- og designselskabet Gubi. Resultatet før skat er fordoblet til 89 mio. kr. Og der er mere på vej, lover ejeren, der hæver 100 mio. kr. i udbytte. (Side 11)

DANSK LEGETØJSFIRMA FÅR MILLIONAFTALE I TV-PROGRAM I USA

Smartgurlz, der laver legetøj til piger, slog 44.000 andre startup-virksomheder og endte med at give håndslag på millionaftale i amerikansk tv-program. (Side 12)

AKTIEPLATFORM NOTERES PÅ FIRST NORTH

It-manden Erik Damgaard går på børsen med en ny handelsplatform i selskabet NPinvestor. Platformen, Straticator, gør det muligt at efterligne andre investorer ved automatisk at kopiere deres handler eller at bygge handelsrobotter. Potentialet er ifølge Erik Damgaard enormt. (Side 13)

ATP KØBER STORCENTRE FOR 7 MIA. KR. I HISTORISK EJENDOMSHANDEL

Danmarkshistoriens største ejendomsinvestering er en realitet. ATP har købt sig ind i Danicas portefølje af storcentre til en samlet værdi af 13,8 mia. kr. Det handler først og fremmest om risikospredning. (Side 15)

BERLINGSKE BUSINESS

CYBERANGREB PÅ DANKORTET ER ET MARERIDT

Et cyberangreb, der lægger dankortet ned flere dage i træk midt i en ny finanskrise, kan få ødelæggende konsekvenser for hele den danske økonomi. Det fremhæver direktør for Nationalbanken, Lars Rohde. Cybersikkerhed er for alvor kommet på dagsordenen for centralbankerne og den finansielle sektor. (Forside, side 4-5)

ROBOTTER SKAL GØRE TRYG STØRRE

Digital innovation skal sikre forsikringsselskabet Tryg et markant spring i omsætningen frem mod 2020. Ny strategi fokuserer især på tre udfordringer. (Side 9)

SAXO BANK TABER OPGØR OM TRECIFRET MILLIONBELØB

Saxo Banks forsøg på at få udenlandske kunder i retten i Danmark slår fejl. Banken vil anke Østre Landsrets dom, der drejer sig om schweizerfrancens pludselige opskrivelse i januar 2015, og som gav Saxo Bank et tab på 700 mio. kr. (Side 15)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NOVO-CHEF FRYGTER AT DIABETESEPIDEMI KAN SMADRE FORRETNINGEN

Diabetes spreder sig nu så epidemisk hurtigt, at de offentlige sygekasser er i fare for ikke længere at have råd til den behandling, som patienterne får i dag. Den udvikling ønsker Novo Nordisks topchef , Lars Fruergaard Jørgensen, at dæmme op for. (Forside, side 6-7)

NATIONALBANKEN BEKYMRET OVER SLAPPE LÅNEREGLER

Danske boligejere er så forgældede, at det er nødvendigt at overvåge boligmarkedet nøje ikke mindst i de store byer. Så kontant reagerer Nationalbanken på en ny bekendtgørelse, efter at det er vedtaget at begrænse adgangen til afdragsfrie lån. (Side 3)

NPINVESTOR VIL HENTE 23 MIO. KR. I BØRSNOTERING

Finansvirksomheden NPinvestor vil hente friske penge via en notering på den københavnske minibørs First North. Provenuet skal bruges til handelsprogrammet Straticator samt oprettelse af et fondsmæglerselskab med navnet NPinvestor Fondsmæglerselskab. (Side 3)

CARLSBERGS ØNSKE SKUFFER I VIETNAM

Trods en otte år gammel aftale om at overtage mere af det vigtige vietnamesiske bryggeri Habeco er Carlsberg ikke kommet ud af stedet. I stedet stiler den vietnamesiske regering mod at sælge en andel af det andet store statsejede bryggeri Sabeco, der har Heineken som medejer. (Side 12)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  newspaper❯ 

Seneste nyheder