Tirsdagens aviser med Vestas , DSV Panalpina og Tryg

Udgivet den 28-01-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

VESTAS OG DSV INDGÅR MILLIARDAFTALE

Når Vestas fremover flytter råvarer, færdige vindmølledele og komponenter, er det DSV Panalpina, der skal stå for transporten i hele verden. Transport er en af Vestas' absolut største omkostninger i den globale forretning. Der er tale om en stor milliardaftale. (Forside, side 6-7)

UNG DANSK SOFTWAREVIRKSOMHED REJSER 114 MIO. KR.

Softwarevirksomheden Monsido fra Ballerup gør klar til at indtage markeder i Europa efter investering fra Vækstfonden og en amerikansk fond. (Side 8)

DIREKTØR ER FORTID I SPORTMASTER EFTER MINDRE END ÉT ÅR

Sofie Lindahl Jessen kom til som direktør i Sportmaster, der blev solgt i december, i foråret 2019, men allerede nu er hun fortid i sportskæden. (Side 12)

TRYG-KUNDER GÅR TIL VALG PÅ TÆRSKEL TIL NYT KAPITEL

Tryghedsgruppen, der er hovedejer af Tryg Forsikring, holder valg til repræsentantskabet i Region Hovedstaden efter et år med ledelses- og strategiskift. (Side 16)

CORONAVIRUS KAN RAMME KINAS ØKONOMI HÅRDT

Virusfrygt kan skære 1 pct.point af Kinas vækst i første halvår. Usikkerheden kan tynge de finansielle markeder og europæiske selskabers investeringslyst. (Side 20-21)

BERLINGSKE BUSINESS

VESTAS UDFORDRER SIG SELV OG VIL ØGE ANDELEN AF KVINDELIGE LEDERE

Som den første virksomhed inden for vindenergibranchen udfordrer danske Vestas nu sig selv på at tiltrække flere kvindelige ledere. I dag er færre end hver femte leder i koncernen kvinde. I 2025 skal andelen være oppe på 25 pct. - og i 2030 på 30 pct. (Forside side 6-7)

VESTAS OG DSV I NY AFTALE OM TRANSPORT FOR MILLIARDER

To af Danmarks allerstørste virksomheder har netop indgået en aftale af de helt store. Vindmøllekoncernen Vestas og transport- og logistikselskabet DSV Panalpina har nemlig aftalt, at transportkæmpen skal stå for transporten af Vestas' råvarer, komponenter og færdige vindmøller. (Side 2)

TELESELSKABER STÅR SAMMEN I NYT SLAGSMÅL OM PLADSEN PÅ 5G-NETTET

De fire store teleselskaber synes ikke om statens planer om at give myndigheder og virksomheder mulighed for billigt eller direkte gratis at lave deres egne 5G-net. (Side 7)

AKTIE MARKEDER ER HÅRDT RAMT AF VIRUSFORSKRÆKKELSE

Aktier over hele verden så rødt i går, efter at det dødelige coronavirus har spredt sig med lynets hast i løbet af weekenden. Markedstumulten kan være en god opkøbsmulighed, men det er for tidligt at gå på jagt, mener aktiestrateg. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DRÆBERVIRUS RAMMER FINANSMARKEDER

Det dødelige coronavirus sender chokbølger gennem finansmarkederne, der frygter, at spredningen kan føre til et globalt økonomisk tilbageslag. Herhjemme faldt det toneangivende C25-indeks med 2,36 pct. (Forside, side 6-7)

VESTAS OG DSV I MILLIARDAFTALE

Vindmøllegiganten Vestas og transportgiganten DSV har indgået et partnerskab om at få flyttet varer, komponenter og råvarer for Vestas. (Side 5)

DANISH CROWN LUKKER NY FABRIK I KINA

I kampen mod det frygtede coronavirus har de kinesiske myndigheder indført karantæneregler, som får Danish Crown til midlertidigt at lukke sin store forædlingsfabrik i Kina. (Side 7)

DANSK FLYSELSKAB GØR DET IGEN - PLUS I 42 ÅR

Sun-Air har øget overskuddet. Det familieejede flyselskab er god til at finde nicher, men det er flyhandel, som giver mest. (Side 11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder